söndag 22 april 2007

Målerihelg igen


Den här helgen glömde jag ta med kameran till landet, men det gör inget för vi har inte gjort något mer med taket. Nästa helg däremot blir det takarbete. Råsponten levereras någon gång under fredag eftermiddag.
Ägnade helgen åt att måla den gamla timmerväggen i matsalen med matt antikvit linoljefärg. Det kommer att behövas minst en strykning till för att det ska täcka det mörka, torra träet. Maken satte golvlister runt de platsbyggda köksmöblerna.
Vi plockade också fram en gammal skänk som vi hittade för några år sedan i vedboden. Den har en gammal avflagad grön ådringsmålad färg. Nu får den ta plats i nya matsalen. M ska så småningom bygga en tallrikshylla till. Får ta bild på den nästa helg.Vårkänslor? Bild som M tog under den varma helgen...Lager av bortriven fuskpanel, svart papp och gammal råspont, som vi rev bort på baksidan av huset förra helgen.


Så här såg det ut i början av vintern, då timmerstommen byggdes.

På det här sättet skarvades det gamla huset med det nya. Den nya delen kommer att sätta sig 2-5 cm på en tioårsperiod, så den nya timret måste kunna "åka nedåt" i skarven.

1 kommentar:

pernilla sa...

haha söta flugor:D alla njuter av värmen verkar det som, stora som små;)
Vad härligt det ser ut på gården!