onsdag 4 augusti 2010

Min bror och svägerska bjuder in oss i sitt torp


Sommarens höjdpunkt; "torpnördsträffen" med brorsan och svägerskan ägde rum först hos oss
och sedan hos dem. I tre dagar umgicks vi och kollade varandras hus och satt till sent inpå småtimmarna, drack vin och hade kul och pratade mest byggnadsvård....

Jag fick återigen tillåtelse att visa lite bilder från deras torp :) Deras senaste projekt är en inbyggd förstukvist. De vill ha lite mer utrymme i hallen samt kunna bygga en enkel trappa till vinden.

Atmosfären i huset, med de gamla materialen, lerklinade väggar och handblåsta fönsterglas får en att känna sig avstressad och lugn....Välkomna in!


Inifrån förstukvisten


Hallen in mot kammarenKAMMAREN

TV-hörna i kammaren med gammal fin rörspis. Här sitter brorsan och svägerskan på kvällarna när barnen somnat och tittar på Morden i Midsommer och Miss Marple....


KÖKET

Köksutgång mot huseta baksida, här brukar det grillas!


Husets framsida målad med falu ljus.


Samtidigt som vi målade guldockra runt våra fönster, höll även de på att måla på samma sätt! Det blir lustiga sammanträffanden när man har samma intressen, hihi!

10 kommentarer:

Designe sa...

Sååå himla vackert! Det är en upplevelse att få titta hos dom!
Så himla snyggt grått skåp med röd insida!!! Ser nytillverkat ut?! jag njuter! Nu ska jag titta längre ner och se hur ni har det i ert torp! Ha en fortsatt fin sommar! Kram :)

Designe sa...

Jag igen! :) Så häftigt att ni flyttar ut till torpet! Vilket härligt ställe att bo på! Så fint det ser ut med all grönska runt knutarna!

Lisas torp sa...

Vad vore väl livet utan torpnördar och torpintressen!
Vilken underbar stämning det är i ett torp, och det förmedlar du både genom bilder från ert och idag från din brors! Åh, så fint det är! Enkelt och vilsamt!
Det måste vara jättekul att ha vänner som har samma intressen, för jag kan tro att det blir lite som en livsstil också...!
Lisa

Nordingården sa...

Å så himla fina hus du och din bror med svägerska har! Så kul att få kika in till er båda! Himmel va vackert och lantligt, det är ju just så gamla hus ska se ut! Där vi bor är fr 1700-talet men så sönderrenoverat i omgångar att det hade kanske kunnat haft denna känsla med den finns uicke tyvärr, detta är ju bara så fint att man dånar! Tack för titten och de där gula runt fönstren är så snyggt! Grattis till beslutaet att bli permanentboende där! Mari.

willy sa...

Hej hej,It is a very lovely little stuga. Thank you for showing it to us.
On august 27 we come to Sweden and will stay in a little cosy cottage.
Have a nice summer,
kram Willy

färgtrappan/m-l sa...

Fina och rofyllda bilder.
Lycka det är att ha en rörspis :) Vi är såååå nöjda med vår som vi fick uppmurad av två skickliga kakelugnsmakare. Den är helt makalös på vintern, värmer så gott, värme som stannar kvar länge och en hög förbränning som gör att det inte går åt alls mycket ved, ja den är riktigt bra.

Lime sa...

Torpnördsträff - hahaha.... Förstår att det blir sena kvällar med mycket snack.

Ha dé!

Karin Krut sa...

Åååh *suckar* så himla vackert! Vi funderar fram och tillbaka hur vi ska göra med våra framtida lerklinade väggar, vi har lutat åt att inte måla dom och nu ser jag att dom nog får bli vita i alla fall :)
Nu bor ni alltså i ert torp? Hoppas att det går bra.
Jag har en fråga om färgen på fönster och dörrar, är det guldockra eller gulockra? och vad är skillnaden?
Ha en skön fortsättning på dagen
Kram Karin

linnea-maria sa...

Gud vad mysigt de har! /Therese

Anonym sa...

SÅ fina ytterdörrar! Var finns de att få tag på , eller är de gamla?