torsdag 6 september 2007

Nostalgi-tripp!


Jag som 6-åring sommaren -72 i Wien.

I ett tidigare inlägg i våras nämnde jag att jag skulle plocka fram någon bild som visade lite arkitektoniska detaljer från huset i Wien (jag är själv väldigt intresserad av olika byggnadsstilar). Varje sommar från att jag var några veckor gammal åkte vi till min pappas mormors hus i Wien. Det var i den rosenträdgården man tillbringade några veckor varje sommarlov. Man blir verkligen nostalgisk när man plockar fram bilderna, och jag kan nästan höra hur duvorna hoar och kuttrar från hustaket...Sommar var inte sommar, om man inte varit där..!

Det enda av arkitektur jag för tillfället har att visa upp är bilden med fönstret.
Alla hus i området hade någon typ av galler, för att skydda mot inbrott. Jag tycker de är väldigt vackra...Grinden in var säkert ca två meter hög och runt huset var en mur och ovanpå den något slags stängsel/staket.


Jag och brorsan roar oss med pingis...lägg märke till den gamla barnvagnen i bakgrunden..

Detta var en liten avstickare från torprenoveringen.....Återkommer efter helgen! Ha en härlig helg alla ni som brukar kika in!

15 kommentarer:

Birgitta sa...

Så intressant att du tar oss med på en tur till Wien, en sådan söting du var och kanske fortfarande är, vad vet jag, i rosenträdgården med det vackra fönstret.Alltid spännande att gå tillbaka till sina rötter. Kram och ha en bra helg.

Poppins sa...

Vilken nostalgi-tripp för mig också. Kände så väl igen stämningen från min egen barndom. Och din klänning kunde ha varit min... :) Söt som en docka är du där du står och tittar in i kameran. Huset bakom ser pampigt ut. Kan förstå att dessa hus har lämnat spår i ditt sinne. Ska bli kul att få se mer från Wien och dess arkitektur.
kramar

Poppins sa...

PS Glömde säga att jag inte varit på medeltidsveckorna på Gotland, men det står på min önskelista.
DS

Dubbelörnen sa...

Vika härliga bilder!!! Väntar på min nya printer/skanner så jag också kan lägga upp gamla bilder ;)

Kramar

Skrotmaja sa...

Härliga bilder! Wien, där har jag varit ett par gånger. En romantisk och spännande stad. Hoppas jag får möjlighet att återvända någon dag. Just för tillfället erbjuder livet få tillfällen till att resa dock. Men, när småbarnstiden är förbi, ekonomin ser annorlunda ut...ja då lär jag packa ryggan och ge mig ut igen! Hoppas som sagt att jag får åka till Wien och besöka något av alla vackra caféer...Kram.

sofia sa...

Mysiga bilder!!

Uppe på vinden sa...

Vilka underbara Minnen!! Tack för snälla kommentarer hos mig! Trevlig helg! Kram!

Elaine sa...

Trevlig läsning från din barndom i Wien. Nostalgiska härliga bilder!
Wien är en flott stad som jag gärna återvänder till. Jag var där när jag studerade musik och det var ett mecka med alla kända kompositörer som levt och verkat där, konserter, opera och
naturligtvis en bit sachertårta, eller två.......
Ha en fin fredag!
Klem!

signe sa...

Va skoj att se de gamla bilderna! Jättefint fönster med galler oxå! Trevlig helg!:) Kram

Terese sa...

vilka underbara kort! Färgen är jättefin!!

Lallis sa...

Vilket härligt minne och kul att se:)
Kram Lallis

Solkatter & dammråttor sa...

Men vilka härliga somrar du hade när du var barn.Det var vackert med fönstret och dess galler.
Vad ni var söta du och din bror =)
Ha en skön helg du också.Kramar!

WhiteVintageDreams sa...

Låter som härliga minnen :). Jag älskar verkligen de gammeldags detaljer som fanns i hus och ting förr. Varför kan de inte anamma det idag *suck* ;)?
Trevlig helg.
Kram

AnnaA sa...

Härlig nostalgi!

Guldkant På Livet sa...

Vilka härliga bilder på dig och din bror fr 70-talets början hos din pappas mormor i Wien, kul! Nostalgi! Ni var så söta! Mari.