måndag 14 januari 2008

Innehelg i Januari


Likörglas i korg (från makens syster)

Det har blivit lite glest med inläggen och dessutom glömde jag kameran på landet efter jullovet.
Det betyder i och för sig inte att vi är klara med allt torparbete, långtifrån! Vi blir nog aldrig klara.

Badrum och köksinredning är på plats och nu är det en hel del större och mindre snickeriarbeten som ska göras. Dörrar, trappräcken, lister etc. Sedan ska det målas och tapetseras. Och så fort vårsolen tittar fram ska vi ta ägna oss åt den gamla timmerfasaden, med tätning målning och annat. Trädgården måste röjas ordentligt...


Jag är en riktig tvålmaja! Så fort det finns tvålar i en butik ska jag alltid köpa med mig minst en. Brukar lägga dem i linneskåp/lådor (innan de kommer till användning) så att handdukar, dukar och örngott doftar gott. De här två fick jag av en kollega före jul.


Har sytt 1700-talsgardiner till storstugan. Lite knepigt var det eftersom jag aldrig gjort det förut, men egentligen inte svårt om man kan det och har alla grejer man beöver.Vi har också svärtat spis och målat puts.

Maken har börjat restaurera den gamla kammardörren. När vi köpte torpet var den täckt på båda sidorna av masonit. När vi rev bort masoniten blev vi besvikna, speglarna fanns inte kvar, bara ramen. Maken ska tillverka nya speglar och sätta dit, sedan ska den målas.


14 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka jättefina gardiner du sytt!
Va duktig du är!
Tack för de fina orden hos mig.

linnea-maria sa...

Vilken fin spishörna. Har det varit en öppen spis där en gång i tiden?
Vad synd med kammardörren, speglarna kanske var så profilerade att de var i vägen för masoniten? Jag har bott i ett mycket gammalt hus och där hade dörrspeglarna en slags ramlist med mycket profiler som stack ut. Ha en bra vecka /linnea-maria

Dubbelörnen sa...

Vad vackert köket blir. Gillar också dessa gardiner men har lyckan att ha en bra gardinbutik här som syr allt vad jag önskar ;).

Men hur har han gjort speglarna undrar jag...? Vi upptäckte detsamma i drängstugan, att speglarna var borttagna.

kram

Henna sa...

Det var ju trist med kammardörren..men så fina gardiner du har sytt! Det verkar som du är en kvinna med god tålamod?!

Ha det så bra!

Kram Anne

Hanna - Den vita skolan sa...

Hej hej.
Tack för din jätte gulliga kommentar. Ni har så himla mysigt. Gardinerna blev kanonsnygga. Vi har också masonitmardrömmar på varje dörr...det är så man kan bli hysteriskt. Vilken duktig man du har som fixar till speglar till dörren. Impad!!
Ha de gott
kram

Kamomilla sa...

Ni har ju hunnit med en massa! verkliga arbetsmyror är ni ju. och fint resultat!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Gardinen blev jättefin!
Skulle vilja ha några till stugan...du har inte tid över?;-D

Nej, men jag ska nog försöka själv. Eller köpa färdiga. Men de kostar ju oftast skjortan. Sen är måtten allt annat än standard så det blir specialbeställning anar jag...suck.

Susanne

Susanne

Guldkant På Livet sa...

Det blir ju bara såå fint!! Va spisen är vacker! Och du har sytt såna gardiner, då måste du var ett geni, så snyggt det blev!!! Jag skulle aldrig kunnat få ihop ngt dylikt... ja, tvålar ja, tvålfanataiker som vi är.. den var fin din blå tvål och vackra gamla likörglas, såna sneglar jag på så snart jag är inne i en antik/loppis! Mari.

Lisas torp sa...

Åh, så fint det blev med vedspisen!
Och dörren - det var ju jättesynd, annars brukade de ju bara spika över med masonit för att det skulle bli mera modernt och praktiskt liksom...hm...!

Jättefint har ni fått det!!

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram

Lisa

axebo.se sa...

Jag tittar in här med jämna mellanrum också! Drog mig lite för att skriva i gästboken när det ändrades till blogger/google-konto, men nu har jag äntligen löst det.

Fina gardiner du gett dig på att sy! Hade varit skoj att bli bättre på sånt. Så mysigt ni har det i torpet. Härligt när man ändå kommit så långt, glöm inte att se tillbaka och vara nöjda!

Karin Krut sa...

Så fina gardinerna blev och så tråkigt med dörren. Vi hade också klädda dörrar men dom var hela bakom skivorna. Dock utan kammarlåsen men dom ska vi sätta dit igen :)
Ha en skön helg
Kram Karin

Solkatter & dammråttor sa...

Vad ni är duktiga och händiga du och mannen din....du syr gardiner och han tillverkar nya speglar till dörren. Och väldigt fint blir det också. Den gamla spisen är väldans fin också...lite ovanligt att den är "inbyggd" så där....eller? Jag har inte sett det förut i alla fall.
Ha en trevlig helg!
Kram/Gunn

Annalunda sa...

Vilken härlig blogg och vilket underbart torp! Hit vill jag gärna hitta tillbaka så jag hoppas att det är ok att jag länkar till dig! Välkommen till mig! Annie

Mitt Egnahem sa...

Hej!
Vad kul med en blogg med byggnadsvårdsinriktning (Långt ord!). Är själv nybörjare i bloggvärlden. Titta gärna in hos mig. Har också sytt 1700-tals gardiner idag och svurit mer än en gång! Ska visa dem en annan dag. Härligt torp! Lycka till med Er kreativitet, Mvh Mitt Egnahem