fredag 18 juli 2008

Vallby FriluftsmuseumStrax utanför Västerås ligger Vallby Friluftsmuseum, ett härligt utflyktsmål!
Här kan man promenera omkring i gamla miljöer, äta lunch och fika, besöka småbutiker och titta på djuren. De har öppet året runt mellan kl. 10.00-17.00 och inträdet är gratis.


Här finns en byggnadsvårdsbutik! I den hittade vi äntligen våran pardörr som vi ska ha på vår nya förstukvist (som vi bygger om nu under semestern, bilder kommer).


Krukmakeri och textilatelje finns bredvid byggnadsvårdsbutiken.
HANDELSBODEN
En genuin gammal handelsbod där man kan handla godis i strutar. Handelsmannen hade sina bostadsrum (nu mera som ett litet museum där man kan gå in och titta) invid butiken och var alltid tillgänglig.Låda med karameller.


Gamla intressanta burkar och annat.Bostaden.


Djur och vackra omgivningar...
8 kommentarer:

Lena i et bæssmorhem sa...

Hei!
Så mange trivelige bilder! Både i dette innlegget og forrige. Så fint inne i den gamle butikken og i leiligheten til handelsmannen :-) Tenk om butikker nå til dags var like trivelige, da var det kanskje hyggeligere å handle...

Fortsatt god ferie!
Klem

Grinden på glänt sa...

Å, ännu ett mysigt ställe! Jag önskar vi hade nära till så trevliga utflyktsmål... :)

Låter spännande med de nya dörrarna, du visar väl dom sen?

elins tittskåp sa...

Trevligt att få följa med på en utflykt till gamla tider. Det är så intressant att få se hur de levde förr, man känner en slags ro tycker jag genom att besöka äldre miljöer. Ser också att du varit på Sätra brunn och tagit liknande bilder som jag gjorde, det finns så mycket fina hus att fota och även där gillar jag det lugna stillsamma som vilar över stället. Kul att få se. Kram och ha det gott i stugan. Birgitta

Gårdsromantik sa...

Så fint det var på det där hembygdsmuseumet. Vi har ett liknande här utanför Luleå som ingår i Världsarvet. är så mysigt att strosa runt där.

Kram Maud

Kamomilla sa...

Vilket trevligt ställe och så kul att ni hittade era dörrar! Ska bli kul att se!

Guldkant På Livet sa...

Tack för att du tog oss med dit! Åh vilka vackra bilder fr Vallby och vilken nostalgikick för mej, jag har varit där flera ggr sista tre åren och tom varit med och jobbat med blomutställningen ett par år vid det gamla huset på kullen, jätteskoj att få se! Sommarhälsn fr mej, Mari.

Guldkant På Livet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Poppins sa...

Har aldrig hört talas om Vallby men det ser ut att vara värt ett besök. Tycker mycket om gamla hus och ting som berättar om hur livet var förr.
kram