måndag 28 september 2009

Rumstering på loftet och mormorsrutor


Några av mina keramikalster består av vägghängda krukor. Denna står i köket i Stockholm och fick bli frukt- och grönsaksförvaring...

En härlig hösthelg med eldning i öppna spisen. På nätterna sover man gott till små höststormar som viner runt husknutarna.
Maken och mellansonen spikade ihop en ny redskapsbod medan jag tvättade och rumsterade på sovloftet. Ville ändra lite..


Torkväder...


Fixade som sagt lite på loftet, men där har vi en del kvar att göra, bl a en tapet på vägen vid ingången. Provisoriska läslampor med sladdar som hänger ner...måste också fixas.

Sovloftet är litet och har lågt i tak. Inte mycket får plats förutom sängar.
Tog en gammal träbänk som stått ute några år i regn och rusk. Målade den vit och nubbade fast ett tyg i gråbeige. Därunder skynket har vi sladdar, pennor, mobilladdare, tändstickor och en massa annat som man inte vill ha framme. Nu måste jag också hitta en större ljuslykta att ställa på bänken :)

Våran 13-åring sover med storebrorsan i ett rum bredvid gästrummet ute i gäststugan, men när brorsan inte är med sover han också på loftet. Vi har planer på ett sovrum på markplan så småningom. Annars lär vi nog bli kutryggiga! (Jo, det är musfällor på golvet under sängen! En mus har flyttat in på loftet men verkar akta sig för fällorna, trots att vi har två olika varianter.)


Yngste sonens projekthörna på loftet vid trapphallen.


Den här pläden med mormorsrutor gjorde min mamma någon gång på 70-talet. Har legat på deras vind i många år men jag tog tacksamt hand om den :)

16 kommentarer:

Nordingården sa...

Vilket mysigt sovloft, den stugan ni har ju bara för härlig, jag förstår att ni trivs där! Bra på att göra keramik är du också, så vackert grönsakerna låg däri!!

Soliga hösthälningar till dig! Mari.

Gitte sa...

Åh, sååå mysigt! Tror jag dånar vilket loft! Vilket jobb ni måste ha lagt ner!!

Kamomilla sa...

Härlig väggkruka, du är jätteduktig!!

Pläden är söt! vackert med svart i mormorsrutor.
Här börjar mössen snart knappra i väggarna, de vill alltid in när det bli kallt och så hör man hur fällorna slår igen, speciellt under diskbänken ;)

Poppins sa...

Din väggkruka ser jättefin ut och flera i rad måste vara roligt att ha.
Ert krypin under taket verkar mysigt och ombonat. Tänk att ligga där och lyssna på sommarregnet!
kramar från Poppins

Gnistrande snö sa...

Mmm så många mysiga bilder!
Lika roligt varje gång det kommer ett nytt inlägg härifrån :-)

Kram

willy sa...

Nice ceramic väggkruka and granny square plaid.
hjärtliga hälsningar – hartelijke groeten Willy

Designe sa...

Så mysigt ni haft! Smart lösning med bänken med tyg på! Gillar ditt keramikalster, jättefint! Ha en skön höstvecka! Kram :)

Huset vid ån sa...

Åh, Vilken fin väggkruka du gjort....vad duktig du är! Passade ju jättebra med grönsakerna i där...Vackert för ögat som vanligt när man kikar in hos dig! Kramis Therese

linnea-maria sa...

Vad mysigt ni har gjort!½!! /linneamaria

Laura sa...

Hittade hit via Kamomilla..vilket fint jobb ni gjort med torpet, och vad duktig du är på keramik - "skålen" var verkligen fin! Mormorsrutor lär vara moderna igen, har också en liten filt som jag hittat på loppis någon gång. Skulle vara roligt att virka en sådan själv också någon gång men det skulle säkert ta 50 år för mig..Välkommen att läsa min blogg också, www.prinsessanmeddoftarten.blogspot är adressen!

Dubbelörn sa...

Din kruka är helt underbar! :)

Här har det också fixats inför vintern i på kvällarna har vi suttit framför brasan. Det här är nog det bästa med vintern, brasan o alla ljusen.

Trots att vårt hus är mer än 100 årså har vi inte sett en enda mus här inne. Och glad är jag för det! För oavsett hur små de än är så gillar jag dem INTE... ;)

Varma kramar

Ylva sa...

hej! Hittade just hit o har kikat igenom lite. Vilken härlig stuga ni har, rustikt och fint. Har också ett torp men av något nyare modell.
/Ylva

Anonym sa...

Hej

Jag lästa inlägget 2007 där du skriver om problemet med p-stos till Twyfords Wiktoria-toalett. Jag sitter på pottkanten, röret som följde med är gräslig. När man kommer in i badrummet är det den första som man ser. Kan du vara snäll och hjälpa mig med info om någon som säljer en p-stos och en "krage". Tack i förväg
Hälsning Anna

Ankan sa...

Hej Anna! Har det ordnat sig med stosen till Tvyfords toalett? Om inte, kan jag kolla upp vad vi har och hur vi tillslut ornade till det.....
Ankan

Anonym sa...

Hej

Det har INTE ordnad sig...Snälla hjälp mig. Toaletten kommer att installeras någon gång i januari men jag skulle vilja få problemet löst nu.Hade diskussion med Nacka BV de tycker också att "röret" ät gräslig.
Vi bor i närheten av Nyköping och möjligheterna är små att hitta något här.
Hur tillverkar man en underbar toalett och sätter dit en billig plaströr, värde ungefär 12.50? Hälsning

Anna

Reine sa...

Såg din fråga (har en likadan själv) när jag letade efter reservdelar på nätet. Här kanske finns en öppning på ditt fula rör. http://www.karlstadkakel.se/kampanjer/98124twyfortSE.pdf