torsdag 9 juni 2011

Junistorm och verandamålning


En fantastisk helg har det varit! Vi hälsade på brorsan och svägerskan och hjälpte dem med golvläggning i deras torpkök, JÄTTEbreda kilsågade brädor av gran. Vi fick övernatta i deras nyförvärvade gäststuga, ett litet timmerhus frå 1800-talet. Så småningom blir det nog ett nytt bildreportage därifrån.....
Även hemma fanns det en del att göra. Jag målade klart runt fönstrena på verandan/förstukvisten med gröngrå linoljefärg.Gillar doften av linoljefärg, den brukar hålla sig kvar ganska länge :)Junistorm och torkväder! Passade på att tvätta några tvättar!Kaprifolen i full blom! Ja har säkert visat den ett 20- tal gånger....Jag skulle plocka rabarber till pajen på nationaldagen, men fick en känsla av att jag störde.
Bärfisarna kilade snabbt iväg in under ett rabarberblad!

7 kommentarer:

färgtrappan/m-l sa...

Hej,
Härliga linoljefärg, det blir så vackert (även på bild) å luktar sååå gott :)

Jag störde också några bärfisar häromveckan, på en varm liten sten...

Ha det gott /maja

Lisas torp sa...

Så fin er veranda är! Så vackert med färgerna och jag kan riktigt känna doften av linolja!
Ja, det är en otroligt vacker tid nu - lite belöning för en lite gnetig vinter kan man tycka! Nu har jag gjort som ni - flyttat till torpet! Det känns otroligt, osannolikt och hääääärligt!!!
Kram från Lisa
som just kupat potatisen....

linnea-maria sa...

Åh vilken fin stuga ni har. Det är så vackert där. Jag är också linoljefreak :) /Therese

Anonym sa...

Lyckliga er, som flyttat till fina torp med linolja....snif....som varar i minst 20 âr om inget oförutsett inträffar. Det finns inte mycket som överträffar att ha ett hem pâ landet om man bor i stan.

Ha det bäst
Gammelmor

JACQUELINE sa...

I Love your Blog !

Thank you for the amazing photos!

greatings from switzerland
Jacqueline ♡

http://jacquelineswhitehome.blogspot.com

Lev Vackert sa...

Lev Vackert Butiken (www.levvackert.blogspot.com) kommer varje adventshelg i dec anordna stor julmarknad, nu söker vi hantverkare som vill sälja sina alster, boka en helg, några dagar maila vitromantik@gmail.com Det kommer bli en magisk jul hos oss! Missa ej! Det finns en stor camping och ett stort vandrar hem 100 meter från huset så bra övernattningsmöjligheter finns!! KRAM Petra Eriksson o Ingela Broling

Anonym sa...

Sååå fint med röda dörrar och med rött på fönsterbågarna. Jag har ett stort skåp som jag tänker måla i rött. Ganska mörk typ englesk rdö eller samma ton som falu rödfärg. Fast Linoljefärg eller annan färg. Har ingen erfarenhet av linoljefärg. Hur funkar den att måla med?? vilken färg/ färgnummer är det på den röda färgen till dörrarna?