fredag 24 juli 2015

Lite nyttigare chokladbollarOm jag vill ha något gott till kaffet (och det vill jag ju ofta) så blir det nu mer dessa alternativa chokladbollar. Till de jag gjort här finns inget recept eftersom de går att variera som man vill. Man får alltså pröva sig fram till proportioner som man tycker blir bra..

Basen är nötmjöl, kakao och torkade ganska saftiga dadlar. Dadlarna krävs det ganska många av eftersom de hjälper till att göra det hela till en smet. Vill man inte ha så sött kan man minska dadlarna och ha i lite kokosolja eller nötsmör, tex mandelsmör (nötsmör av olika varianter finns ofta i hyllan för ingredienser till bakning). Dutta inte med kakaon, det ska smaka choklad :)

Mixa valfria nötter till nötmjölet eller köp mandelmjöl. Smaksätt ytterligare om du vill med kaffe, kardemumma, vanilj, finrivet apelsinskal, mixade hallon, torkad aprikos, arrak (OBS! Innehåller socker :O),  eller vad du vill.

Till chokladbollarna (ca 12 st) ovan hade jag förutom 6 dadlar, olika proportioner av hasselnötsmjöl, mandelmjöl, kakao, vanilj, kokosolja och kokos.

Inga kommentarer: