lördag 12 augusti 2017

Bröd, baka dig!



Det är sällan man hinner baka bröd, så det blir att man står och väljer bland brödsorterna i affären. Vill ha ett enkelt bröd utan en massa tillsatser, för att det ska bli fluffigt och hålla dig färskt längre etc. Det verkar vara vanligt att det tex tillsätts extra gluten i många bröd (det räcker alltså inte med det gluten som redan finns i mjölet) Såg bakmaskinen på Liedl och passade på att köpa den. En tillhörande receptbok med många olika sorters bröd finns. Det här brödet innehåller vatten, salt, olivolja, honung, lite grövre vetemjöl (ekologiskt/krav) och torrjäst. Man mäter upp och häller i ingredienserna och trycker på några knappar....och sedan gör maskinen jobbet. Efter ca 3 timmar börjar det dofta nybakat bröd hemma 😁  Perfekt när man varken har tid eller ork! Formen på bröden i äldre bakmaskiner var fyrkantiga, men denna form är mer avlång och det är ett plus tycker jag.



1 kommentar:

Rebecca: sa...

Hej! Jag undrar över nyans på den gröna färgen på pärlsponten, skicka gärna svar till reebec@gmail.com 😊