söndag 30 september 2007

Innemys i höstrusket



Det är tur att vi håller till inne och jobbar med tanke på vädret! Några turer till vedboden blev det, så att vi kunde hålla fyr i vedspisen! Maken har lagt klinkers på badrumsgolvet och gjort lite snickeriarbete på vinden. Med sig till landet den här helgen hade han införskaffat en vinkelslip som han glatt packade upp. "Man är inte MAN förrän man äger en vinkelslip!" sa han med ett stort leende! (Jaha..? ;)

I köket har vi ännu en del kvar att göra, bla ta fram det gamla taket bakom masoniten, men skåpluckorna av pärlspont är på plats och det gamla golvet tog vi fram förra sommaren (ovanpå låg en gul plastmatta, 70-tal såklart:) Ett gammalt igensatt fönster ska tas upp igen, ja som sagt lite kvar där med, men det blir senare.


Vedboden


Läggning av klinkers. Skönt när det gröna försvinner :)


Såhär blev golvet! Nu återstår fogningen.


Två ljuslyktor som jag fick av mina föräldrar när vi köpte torpet.
De används flitigt och jag brukar ha dem vid vedspisen.


I krukan som jag fått av mamma har jag gamla redskap som släkten använt i generationer tillbaks. De funkar alldeles utmärkt! Den jättelånga sleven brukar jag ha som tvättslev när jag tvättar kläder på sommaren...


Även de här emaljredskapen har min gamla släkt haft. Jättepraktiska!


Vy från köksön mot skafferiet och skåpet som maken byggde i våras.


Och vad har vi därinne..? Förra helgen upptäckte vi att en lite skogsmus tittat in där, så vi fick täppa igen alla springor. Det behövs verkligen inte stora glipor för att de ska ta sig in!

Stoppar man svinto i springor och hål kan det hjälpa. Ett tips från våra grannar, så vi testar!


Nästa helg ska duschhörnan kaklas! Det blir vitt enkelt kakel men jag har målat några få som ska sitta lite här och där så att det inte är helt vitt...

Och blommor finns det än..höstastrarna trivs i rusket :)
Ha en trevlig höstvecka!

23 kommentarer:

dreamhouse sa...

vad mysigt!! golvet blev superfint och kaklet! har du målat själv?! grymt duktig du! ha en skön vecka! kramkram

WhiteVintageDreams sa...

Vad fint :). Tyckte verkligen om golvet!!! Jag är livrädd för möss *asgarv*...tur att jag bor i lägenhet ;). (fast jag vill ju bo i ett hus egentligen)
Kramar

Birgittas minnen sa...

Gud så mycket fint det är i ditt torp, knappast torp längre med så mycket snygg inredning. Jättefina kakelplattor du målat, som blir pricken över i i ditt fina badrum och snyggt golv. Skåpluckorna bara så rätt i det köket! Och visst är männen söta med sin manlighet!?

Ang din fråga så var det nästan sommar i Köpenhamn, hösten syntes inte så mycket av, det var så dejligt. Kram och ha en bra vecka.

Skatan sa...

Men nu gör du så där igen, bjuder på ett sjujädrahäftigt inlägg : ) Eget kakel? Imponerad...Lägga klinker - supersnyggt!!! Köksskåparna...som en dröm.

Nej du, det här kan inte vara bra för en radhusägare att behöva uppleva ;-)

Kram!

Husbilsresan sa...

Å, det är bara sååå mysigt! Det kommer att bli jättefint i badrummet, med det rutiga golvet och dina egenhändigt målade kakelplattor (vilken talang)Och i köket är det ju redan fint, och ännu finare lär det bli *suck* jag blir avundsjuk...=)
Ha en mysig vecka!Kram!

Anonym sa...

Heej! Oh, så fina emaljredskap. Och så snyggt med svart-vitt på golvet i badrummet! Roligt att du tittar förbi mig då och då! Jodå, vi har kommit en bit på väg, men idag fick vi backa...:( De har ritat fel mått på ritningarna, så dagen ägnades åt att flytta en syll till en innervägg 10 cm.

Poppins sa...

Vilka vackra kakelplattor du har målat. De kommer att lysa upp hela badrummet.
Tycker mycket om dina fina köksredskap som du visar upp. De röda emaljsakerna var ovanlig och fina.
Köket ser verkligen vackert ut. Det har din man gjort bra, det måste du säga till honom. Och skafferiet, vilken dröm!
kramar

Linneagården sa...

Vad duktiga ni är & så många fina saker du visar. de blåvita krusen bara älskar jag. Frågade min "man" om han ägde en vinkelslip...joodå de gör jag, sa han!
Möss är inte kul...lägg ut lite hela nejlikor, de avskyr tydligen det!
*kram* /madelene

Brunkullan sa...

Har du målat kaklet SJÄLV!!? Jättefint!!
Gick en kurs i porslinsmålning för några år sen, men det var bara att inse att jag inte kan måla..haha!!

Susanne

Anonym sa...

HImmel vad myssigt och vilket arbete ni lägger ner! Det blir ju jätte fint!

Anonym sa...

WOW vilka kakelplattor! Otroligt fina - är det inte svårt??!

Nygammalt sa...

Men så mysigt! Köket är ju bara sååå snyggt. Kram.

MOONLOVER´S sa...

Men gud så fint ni gör, det ser ju jätte mysigt ut där!(trots ombyggnaden) vad ni är duktig!!

Handplockat sa...

MEN vad du visar mkt snyggt


lyllo dej

ha det bäst

Dubbelörn sa...

Så underbart vackra detaljer du visar... Ett torp i lyxförpackning!

Vad är det med män o verktyg??!!! Det är detsamma här hemma, för varje renoveringsgrej så måste nytt "måste-ha-verktyg" införskaffas, o de växer med ett par cm för var gång *gapskrattar*...

Kramar

Anonym sa...

Va mysigt med eldning i vedspisen i ruskväder! Va fint det blir på badrumsgolvet!..Superfint med pärlsponten i köket och vilket underbart skafferi!..skoj att ta fram ett gammalt fönster! Emaljredskapen var ju riktigt fina!..ser nästan ut som keramik! Kram :)

Anonym sa...

..glömde säga att skåpet blev jättefint och vilket sött kakel! :)

Anonym sa...

Hej! Kan du vara snäll och skicka en rad till skrotmajasblogg@hotmail.com ?

Jag har information som bara är för dina ögon : )

Kram.

Anonym sa...

Jättesnyggt kakel du målat!

Anonym sa...

Vilket fint kök! vill du månne visa fler bilder på det så att jag kan få lite inspiration att komma igång med renovering av mitt eget kök? Jättefina kakelplattor också!

n o r d i n g å r d e n sa...

Ert torp är så mysigt, fint det blir med nytt kakel! Läckert det svartvita och även det med blått mönster. Ett sånt gulligt kök, fint gammal skafferi och vilka fina detaljer såsom lyktorna och ljusstakarna! Läcker gammal emailj. Ni måset njuta av varenda sekund där, nu kommer ju snart vintern... Trevlig helg! Mari.

Sånt är Livet sa...

Hej så mycket fint du visar,gillar de emaljerade sakerna annorlunda färg man är van vid vitt med blått på ,jätte fint hus /stuga ni har /Lisbeth

Granne med Selma sa...

Lyckliga du som har ett sådant skafferi! Tydligen fanns det ett även i vårt kök, men de förra ägarna rev ut det...jaa, vad är väl en bal på slottet...