måndag 17 september 2007

Takrivning och väggbonader



Den här helgen rev vi taket i hallen. Vi vill kunna se rakt upp i taknocken och ha lite ljust och luftigt på vinden. När vi rev som mest hittade vi nåt kul inlindat i plast bakom vindsluckan, två väggbonader, vara en av dem föreställde en rävjakt! Oj vad kul vi hade! Maken tänker ha den i sin snickarbod framöver.....


Vy från badrumsfönstret.
Någonstans i skogen befinner sig maken på svampjakt...


Det blev inte så mycket, men räckte till en sås. Snart är nog också höstisarna här.


Den ena väggbonaden såg ut såhär! Underbar men hemsk. Två förälskade fjäderfän. Cool på något sätt men jag tror inte den passar i stugan. Kan det vara 70-tal? Väldigt välbevarad.



Väggbonaden med rävjakten var jättestor. Också den var välbevarad. Vi har aldrig sett något liknande..


Dags att tända fotogenlyktorna...


Kannan fick jag i födelsedagspresent av bror och svägerska. Linnehanddukarna har mormor sytt..

Mormor har även sytt en bordslöpare aav samma linnetyg som handdukarna.
Vy från köket in i det blivande badrummet.
Taket i hallen bortbrutet! Däruppe ska det bli ett litet staket och killarna ska få ha det som myshörna för spel/tv-spel etc..
Maken jobbar med ett "fall" i blivande duschhörnan.
Lite halvglada pelargoner. Snart blir det för kallt att ha dem ute.
Ganska otroligt! På skogsstigen invid huset växer lupiner...

21 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vad roligt att ni också fick fyna i er takrivning! Vi var glada som barn över våra tidningar o Husmodern fr fr 30-talet. Vi lade tillbaka några av tidningarna + några nya... till nästa som ska riva taket ;)

Kramar

Dubbelörn sa...

PS Gjutjärn var fotskrapan o faktiskt överkomlig i pris.... om man vill ha något vackert ;)

linnea-maria sa...

Hi hi vilka fräsiga bonader! Visst är det roligt att riva lite man kan göra så mycket konstiga fynd.
När vi skulle göra sovrummet och tog bort garderoberna så fann vi en stor rund 60-talsspegel och kakel där ett handfat suttit

Elzie sa...

Vilka häftiga bonader. Fast jag kan förstå att ni inte vill ha dom inne. Men kul att hitta lite oväntade saker. Det ser så fint ut redan ert hem. Alltid kul att se när folk ändrar och stökar. Ha det så gott.
Kram Elzie

Anonym sa...

Va häftigt att ni hittade den bonaden med rävjakten, den måste ju vara riktigt gammal!..Fint med fotogenlykta!..Superfin duk och handdukar som din mormor har sytt!

Birgittas minnen sa...

Det var mycket att titta på och njuta av, alla dessa fina saker på dina bilder, tänk dessa duktiga mormödrar vad de har handarbetat, vilka skatter! Ni får det ju jättemysigt i er stuga, skönt att få det ljust och luftigt. Bonaden på rävjakten var verkligen jättetjusig, den kommer säkert att pryda sin plats. Och de förälskade fåglarna är ju typiskt 70-tal. Kram och ha det så gott.

Husbilsresan sa...

Nej, vad roligt att hitta saker bakom väggarna =)
Vilken härlig utsikt ni kommer att få från badrummet.
Din mormors handdukar och löpare var jättefina.
Det ser så hemtrevligt och mysigt ut i stugan =)
Ha en skön vecka!Kram!

Anonym sa...

Åh vad ni grejar och vad fint det blir. Roligt att hitta bonaderna. Jag tycker att ni ska få dem värderade! Tänk om de är värt en massor? Hoppas det för er skull.

Linneagården sa...

Det är ju så fint att kunna se takbjälkar. Ser mysigt ut i köket till blivande badrum. Ni kanske ska kolla upp era "fynd" så det inte är några rariteter ni hittat. *hoppas*
Många fina bilder i ditt inlägg.
*kram* /madelene

Anonym sa...

Så häftigt att fynda så där!

Elaine sa...

Nejmen, tänk vad spännande att hitta såna fynd!!!!!
Stiligt!
Jag har inte fått in mina pelargoner än heller, men måste försöka få in dem snarast. Vaknade till minusgrader i dag, men tror det gick bra med blommorna.
Man måste inse att det är hösten, hur lite man än vill........
Ha det så bra!
Klem!

Fredrik Andersson sa...

Gillar verkligen kannan. Något sådant måste jag fixa själv :) Riktigt njutbart att läsa här...

Anonym sa...

Hej! Så fina bilder som vanligt..Ja, det är vanlig ståltråd jag använder till luffarslöjden, det finns att köpa olika tjocklekar i hobby affärer eller järnaffärer..

n o r d i n g å r d e n sa...

Ni har det så otroligt mysigt i er stuga! Bonaderna var ett kapitel för sig, man minns såna från 70 -talet... så fin lykta och kanna och bilderna är härliga! Vacker löpare din mormor hade gjort, det är så fint där i köket/matrummet. Ha en trevlig helg! Mari.

Poppins sa...

Vilka vackra textilier, den där löparen är jättesnygg! Kunde inte låta bli att lägga märke till ljusstakarna som stod ovanpå. :)
Bonaderna, jag vet inte vad jag ska tycka - men orginella var de!
kramar

Anonym sa...

Wow, häftigt att man kan hitta saker så där. Vad fint det ser ut runt ert torp. Åkrar och ängar och skog och mysiga grusvägar. Jag blir nyfiken på att se mer av ert kök - det skymtades på bilden mot badrummet! Roligt att följa er renovering!

Anonym sa...

Jag tyckte fågelbonaden var helt fantastisk, och jag gillade rullgardinen i det förra inlägget, men jag är väl lite lagd åt 60/70-talsdesign...
Kram från systerdottern

Skatan sa...

Så många härliga och vackra bilder! Njut av en härlig hösthelg, och jobba med måtta ;-)

Kram.

Granne med Selma sa...

Roligt när man hittar saker från svunna tider! Kul att ta tillvara :-)
Kram

H ennA sa...

Åh vad jag tycker om din blogg! Hoppas att det är ok att jag länkar dig? Häftigt att hitta en bit historia från förr i sitt hus...

Kram

Anonym sa...

Det är alldeles ljuvligt att se dina bilder! Ni verkar ha det så mysigt -era helger vid stugan! Så fin löpare du fått, handdukarna kan du ju använda som servetter vid en trevlig middag!

Vill se fler bilder från köket :)
Kram Terese