söndag 2 december 2007

Loft under förvandling


Ja, vi hoppas kunna sova häruppe till jul för då kan de äldsta barnen få plats i kammaren utan att man behöver trängas med sängkläder, bäddning och dylikt. Barnens farmor och farfar kommer att sova i gäststugan.

Det är en hel del vi vill ha klart till jul förutom sovloftet; vatten indraget samt ny spis och ugn på plats...Därför är det en ANING frustrerande att behöva avbryta allt och åka till Stockholm på söndagarna ;-)


Vårt sovloftsfönster kom på plats förra helgen. Maken ska fodra in det och sedan ska det målas...


Jag håller på och målar väggar och stockar vita. Färgen jag använder är en sorts slamfärg från Falu Vapen. Den innehåller linolja, pigment och stärkelse. Den ger en jättevacker yta men två strykningar behövs. Lite kämpigt att måla också, det är bara att acceptera stel nacke eller nackspärr några dagar efteråt. Ska det bli fint får man lida pin!


Dörrhålet in till sovloftet. Inget för långa personer...!


Förra helgen fyndade vi ytterligare några gamla dosor i en byggnadsvårdsbutik.

Badrummet med den nya tvättmaskinen skymtande. Utanför kan man även skymta nya kyl/frysen. Väggen utanför badrummet (den som är mot storstugan) ska kläs med samma sorts brädor som vi har i badrummet.

Duschörnan. Takliste fattas ännu men maken har kämpat med att installera fläkten (som syns i taket ovanför duschen). Röret går upp i taket till loftet och ut genom väggen. Maken hade lite jobb med att borra sig igenom den tjocka timmerväggen.


Lite julbelysning i badrumsfönstret. Det är fortfarande bara halvmålat men när vi fått foder på plats ska det målas klart.


Äntligen en toastos som passade.


Så nu är toan ordentligt på plats. Vattnet kommer snart att kopplas in men vi använder toan redan nu genom att spola med vattenhink.

För ett par månader sedan hittade vi en butik som heter Pay C. Där fyndade vi åtta st vitvinsglas.Vi blev jätteförtjusta i dem och mäkta förvånade över priset, 100 kr för åtta stycken..Självklart slog vi till!

18 kommentarer:

Lime sa...

Åååå va fint det blir i er stuga! För att inte tala om vá mysigt det måste bli att fira jul där :-)

Jätteroligt att följa ert fantastiska jobb!

Ha en skön vecka!

Henna sa...

Ja det kommer bli kanonfint...det är såå roligt att följa hur arbetet fortskrider i er stuga.
Ha en mysig vecka!

Kramis

Solkatter & dammråttor sa...

Mysigt med sovloftet....och vad härligt att fira jul där i stugan.
Ni är så flitiga och jobbar där varje helg....vilar ni aldrig?
Ha en skön vecka!Kram!

Poppins sa...

Så mysigt det blir där uppe på sovloftet! Kan förstå att ni inte vill åka hem utan fortsätta med arbetet för att det ska bli klart. Men nog behöver ni hem och "vila"... :)
kramar

Designe sa...

Va mysigt det ser ut på loftet och fräscht med vitt timmer! ..badrummet ser fint ut oxå! Ha en mysig vecka! Kram :)

Elzie sa...

Vad härligt ert hus kommer att bli. Mysig sängkammare.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Inredningsgalen sa...

Vad kul att se lite bilder ifrån erat loft. Själva har vi en vind som väntar på att isoleras och inredas. Blir nog lite närmre våren, känns lite kallt att öppna upp just nu. Dessutom ha vi 1000 tals saker som måste sorteras, slängas och en gigantisk loppis att genomföra, så vi blir av med allt!

www.mediabrus.dinstudio.se sa...

Jag har valt att lämna blogg.se - men återfinns numera på en egen hemsida istället. Välkommen in! (Mediabrus = fd Vildängel)

Kamomilla sa...

Alltså hjälp vad fint det blir!!!Ni får nog klart bara ni orkar kämpa. Förstår att det är frustrerande att avbryta för att åka iväg. Vi pendlade 4 år mellan bygget på landet och bostaden i stan (resan tar 1h15min) Det var sååå jobbigt, men nu får vi njuta... Det känns dubbelt bättre när man kämpat extra!

Kamomilla

Lallis sa...

Men åh, vad fint det blir!
Ha en fin kväll.
Mvh Lallis

Claudia sa...

You have a nice blog and I like the way you renovate the old house!

Anonym sa...

Gud vilket mysigt hus du har!!
Loftet ser så varmt och tryggt ut...det är så fint med alla balkar!!Ja jag skulle kunna "vräka" ur mig bra saker om ditt hus=)...men har inte ork att skriva den längsta kommentar någon på bloggen någongsin skrivit=)
Men ha det bra iaf=) //Lie

Guldkant På Livet sa...

Vilket dunderjobb ni gör!! Allt blir så fint, ducshen och loftet blir toppensnyggt!! Jag förstår att det är mycket du vil ha klart innan jul, frustrerande att åka in til stan på söndagar, du borde ta en veckas semster! Fast det är väl inte möjligt förstås, även om ni skulle behöva det... hoppas ni hinner få klart det ni vill innan julen! Det blir i af toppenmysigt! Pay C, da är det för en butik? Mari.

Birgitta sa...

Så härligt att kunna fira jul i ett nyrenoverat torp, väggarna är bara så härliga och snyggt med Falu färg!! Kram och ha det gott.

country-dreams sa...

Åh jag vill ha din stuga!!!

Lisas torp sa...

Äntligen en blogg med torpkänsla! Åh, vad jag känner igen mej i allt du skriver om, framförallt detta med känslan för torpet. INtressant läsning om er renovering. Härligt att se några som ser till huset och stilen, men har sett alltför många skräckexempel på hus som man gjort rena övergrepp på.
Själv har jag ett gammalt båtsmanstorp och funderar på att bygga ut, och jag blir verkligen jätteinspirerad!

Hit kommer jag att titta in ofta!

Ha en härligt jul i torpet sen.

Kram

Lisa

SKATAN sa...

Halloj i stugan! Det ser inte alls rörigt ut. I så fall är den en röra med hemtrevlig charm : )

Jag önskar dig en mysig helg i er underbara lilla stuga.

Kram.

Carolinefin sa...

Jobbigt med nackspärr. Ni borde skaffa nån i er omgivning som kan massage och sånt. Nämen, det har ni ju! :D
Kram