måndag 26 november 2007

70-talskök


Ja! Så här såg faktiskt köket ut de första åren då vi hade torpet! Inredning från 70- talets mitt förmodligen! Jag tyckte det var gräsligt, men med passande gardiner så fick det funka ett tag Lägg märke till den gula plastmattan, under fanns ju ett fantastiskt välbevarat kilsågat golv, vilket vi hade våra aningar om men vi var inte säkra. De första åren gjorde vi ingenting, bara njöt av den lantliga miljön. Stolar, bord och andra möbler fanns redan i stugan så det var bara att bo.
Sedan började idéerna sakta växa fram. Men vi hann ändra oss många gånger i planerandet och vända och vrida på saker och ting! Och sommaren 2006 slet vi bort plastmattan i köket och blev glatt överraskade över det fina golvet! Där fönstret satt är numera ingången till nya storstugan med badrummet.
I och med att jag återigen glömde kameran (vilket släkten gjort klart för mig att det är helt oacceptabelt :) så får det bli ett litet bilduppehåll till nästa vecka. I helgen fick vi fönster uppsågat på loftet....men inga rörmokare. Nåja, det är flera veckor kvar till jul.
Ha en härlig vecka alla som kikar in!


12 kommentarer:

Eva i Dalarna sa...

Kul att se köket. Det är nog väldigt bra att bo in sig först innan man börjar förändra. Ett gott råd från mig som har renoverat vår gård i snart 10 år. Förbered er på att rörmokaren INTE kommer innan jul. Skulle han mot förmodan göra det så blir det en härlig överaskning. Vi har tröttnat på hantverkar och gör nu ALLT vi får själva. Tur att jag har en händig man.

linnea-maria sa...

Hejsan. Ha ha erat dåvarande kök är relativt fräscht jämfört mot vårat, det ser hemskt ut. Det är bla byggt av spillvirke. Det fungerar men det går inte att städa och få rent.
Det är bra att bo in sig så som ni har gjort några år. Man får tid att fundera och ändra i huvudet. Men sen när man river så stöter man ju naturligtvis på nya möjligheter och problem...

Dubbelörnen sa...

Gissa om jag blir sugen på att kika under vårt golv i köket... Tänk om...

Köket ligger sist i vår planering så jag får nog vänta lite till...

Ja, du vet vad jag skrivit om våra hantverkare *skrattar*. Hör av dig!

Kramar

betty sa...

Ja verkligen 70-talsstil :D Riktigt roligt att se faktiskt.

Poppins sa...

Så roligt att se hur det såg ut i köket en gång i tiden. Tänk så mycket ni har åstadkommit!
kramar

Henna sa...

Så kul att se hur det har sett ut innan..skillnaden är ju markant!
Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kram

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Jag har också börjat glömma kameran. Blir så irriterad på mig själv!
Vår stuga är ju också orginal från -77. Så det är ju kul på så sätt att vi kan renovera upp efter eget tycke. Men samtidigt så är det trist att behöva leva med DERAS möbler under tiden.

Vi har sagt att allt blir kvar och byts ut eftersom. Då vet vi ju att vi får nått vi vill ha också och slipper stress köp som det lätt blir när man måste köpa allt nytt på en gång.
Men det tar sån tiiiiiid!!

Susanne

Kamomilla sa...

Oj wou vilka färger... Roligt med såna foton så man kan jämföra sen!

Veronica sa...

Ja det är väl riktigt 70 -atl, hihi! Vad underbart ert torp ser ut!! Jättefint! Ha en skön första advent!! Kram Veronica.

Guldkant På Livet sa...

Hej, va kul att se ert kök hur det såg ut innan, ni har det som sagt sååå himla fint i er stuga! Glöm inte kameran sen : ) ha en skön första advent! Mari.

SKATAN sa...

Så roligt att få se köket innan. Det är riktigt, riktigt mysigt så också!

Hoppas ni får en skön helg.

Kram.

Anonym sa...

Hej!

Vilket underbart gult kök! och i orginal! Va mycket rädd om det! Du skulle få mitt nya vita kök direkt i byte,men det hade inte passat i storlek. Lyckans dig att äga det köket!