söndag 20 januari 2008

Fyndat



För ca tre helger sedan en sen eftermiddag skulle jag ta bilen och åka till Ica och köpa mjölk och nåt annat. Sonen följde med. På vägen dit passerar man en stor lada med en massa prylar. Det är ingen antiklada utan mer ett loppisställe, men har man tur kan man fynda. Självklart stannade jag till på vägen och medan sonen drog en djup suck och bad att få vänta i bilen, sprang jag in. Strax var jag tillbaka med dessa två stolar (precis sådana har jag letat efter). 50 kr styck kostade de...





Den här gamla burken fyndade vi i vår vedbod! Det är mycket vi har hittat där :)
Även denna burk är ett vedbodsfynd. Kan det vara 60-70-tal?
Den här sockerlådan som just nu står bland bråten (vi har verktyg i den), fanns i förrådsboden bredvid nuvarande gästrummet. Självklart ska den upp i ljuset så småningom. Funderar på att ha inredningstidningar i kanske...?
Det här stackars skåpet stod i vedboden och hade säkert gjort det väldigt länge innan vi tog in det. Det har en ordentlig patina och vi funderar på att ha det så....Vi använder det för fullt och den givna platsen är i den nya storstugan.

Maken bakade maränger i nya ugnen. Sedan gjorde han hemgjord glass och chokladsås! En trevlig avslutning på en lördagkväll...och ett glas vin förstås!

Söndagskväll och åter hemma i Stockholm. Det är inte mycket man orkar efter en helg. Jo lite jobb blev det förstås, vi bar upp en massa delar till en gammal vävstol på vinden och flyttade lite brädor till en presenning. En pizza och barockmusik får avsluta den här kvällen.
Ha en trevlig vecka!

23 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga fynd! man blir glad av att fynda - och allra bäst är ju att fynda "hemmavid"!! Gillar det skönt grönt slitna skåpet massor!

Husbilsresan sa...

Men vilka fynd...jättefina stolar!Tänk att sonen inte ville vara med in i ladan *hihi*....nej det är samma sak med min han har inte heller förstått tjusningen med loppisar.....konstigt =))Och vedbodfynden var inte heller dåliga, häftigt skåp med en härlig patina.Marrängerna ser jättegoda ut...vad han kan din man =)
Ha en trevlig vecka!
Kram/Gunn

Dubbelörn sa...

Vilken härlig loppislada!! Var också in till en sådan i dag men där fanns bara skräp o inte ett fynd så långt ögat nådde...*grrr*

Kaffeburken kommer jag ihåg! Det måste vara slutet 60 el början 70;).

DET är så vackert med de där gamla plåtskrinen.

Men denna pärla som ni nu får i rodning så måste resorna tillbaka till storstan kännas än svårare. Så var det för oss o till slut så blev det en flytt *skrattar*. Ingen i familjen har ångrat det en endaste sekund. Det enda vi ångrar är att vi inte gjorde detta tidigare *ler*

kramar
Kram

linnea-maria sa...

Ha Vilka fynd. Stolarna är jättefina. Kul med ett uthus där man kan fynda själv. Sånt har vi med :) Absolut ska ni behålla skåpet som det är. Tvätta med linoljesåpa och sedan ett skyddande lager med lite linolja och terpentin.

Anonym sa...

Tänk vilken tur att de stod där och bara väntade på dig!

Birgittas minnen sa...

Vilket fynd hastigt och lustigt, härligt. Kaffeburken verkar vara 60-tal kan jag tänka mej och skåpet är nog givet i ert fina torp. Sockerlådor tycker jag är jättefina, även till blommor. Kul att titta in i ert torp då och då. Kram och ha det gott.

Anonym sa...

Jättefina saker du fyndat!!
Stolarna är jättefina, och stadiga ser dom ut att vara också. Jag har också två stycken sådana som vi hittat på vinden, men dom är ganska skrangliga.
Jag tycker ju också jättemycket om plåtburkar, fin är dina o bordet likaså!

Hanna sa...

VIlka härliga prylar. Stolarna va jättemysiga....å billiga =)
Är en riktigt tok när det gäller sockerlådor...de är så himla fina och jätte användbara.
Ha de gott

linnea-maria sa...

Jag gick in igen och kikade på ditt skänkskåp. Är det målat med fernissa eller någon sorts lackfärg överst? Jag har några dörrar som är ådringsmålade och marmoredade och de är sådär blanka i färgen. Dem har jag strykit över med terpentin och linoljelack som jag köpt på gysinge. Är det linolje färg ytterst kan man få färgen att binda bättre med linolja och terpentin. Vi har en kista från 1600talet med originalmålning den skurade jag med linoljesåpa sedan fick den halvolja och efter någon månad lade jag på ett tunt lager vax som jag borstade in och den har hållit sig jättefin. /linnea-maria

Lisas torp sa...

Vilka härliga fynd du har gjort! Inte minst i din vedbod! Kul att hitta saker sådär! Jag har också en bod på torpet och där har jag hittat en och annan sak också - bl.a. ett bakbord i trä, men jag vet inte vad jag ska göra med det ännu.
Sockerlådan är ju jättefin - har en likadan att ha tomglas i i köket - fullt synlig. På torpet har jag en som "barskåp".
Ja, gamla grejor är till för att användas! Skänken är urläcker!!
Maränger - mums!!!
Så härligt det låter!
Ha en fortsatt bra vecka!

Kram

Lisa

Poppins sa...

Kul med stolsfynden. De ser jättefina ut. Gillar ditt skåp också, håller med om att det har en fin patina.
kramar

Skatan sa...

Oj vad ni har grejat på - både fyndat hemma, borta och bakat! Mmmm...gillar att ni verkar kunna fynda hemma hos er! Skåpet ser urspännande ut. VIsst kommer du att visa fler bilder?

Ha en fin kväll.

Kram.

Kamomilla sa...

Vilka stolar och till vilket pris! jag blir så avis att det lyser grönt ända dit!
men förstås är jag glad för din skull!
Lät gott det där mumset ni åt!

Orr Anna sa...

Vilka fina stolar! Riktiga fynd till det priset.

Åh, vad gott med stora krispiga maränger! Har fått för mig att det är svårt att göra såna själv, är det det?

Kram Anna

Lantliga drömmar sa...

Så långt ni kommit med ert torp! Det är så länge sedan jag tittat in här, men fint blir det ni gör!
Stolarna var verkliga fynd! :-)

Ha det gott!
Kram Heidi

Designe sa...

Va fina och billiga stolar du fyndat! ..och va härligt att ni har fyndat i torpet oxå...häftigt med det gamla skåpet...är ju fint när det är så gammalt och slitet!..passar verkligen i ett torp! Kram :)

Maria sa...

Vet du, här i Finland fick jag ge 30 E för en liknande stol........här fyndar man inte alls billigt *surar*

Alla saker du visar är så underbara, riktigt vill ha grejer.......trälådan, skåpet ja ALLT!!!

Linneagården sa...

Vilka fina fynd du har gjort, både lite här & där.
Ni har så mysigt i stugan eran, gillar..
Trevlig kväll /madelene

H ennA sa...

Underbara fynd! Stolarna är jättefina!
Jag har haft lyckan att hitta tyger på loppis den senaste tiden, rosengardinerna hittade jag i en hög uppe på loppisvinden. Gardintyg brukar ofta vara i bra skick också och att det är så vackra mönster på dem. Hoppas du råkar på fler fina fynd!

Trevlig helg!

Kram Anne

Millas hem sa...

Hej! Åh, vad smarriga dina maränger såg ut. Stolarna är ljuvliga, känner igen det där med att; vänta här så länge, jag ska bara.. och jag skyndar mig!!
Den meningen har min familj hört mig säga otaliga gånger!
Kram Camilla

Brunkullan sa...

Stolarna är så fina. Min väninna hade likadana förrut.

"Maken gjorde maränger..hemmagjord glass och chokladsås..."
Jag dånar! Kan jag få låna din man i några veckor? Jag behöver honom för att uppfostra min egen;-D

Susanne

Unknown sa...

Vad roligt att stöta på en till som renoverar sitt hus. De flesta verkar vara rätt klara med sitt och kan ägna sig åt att dekorera.
Själv har vi bott i byggdamm i 4 år och är inte klara än på långa vägar.

Vilka fynd du gjort. Ska kika runt lite till...
Tack för titten. Ha det gott. Vero

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken lyx med en make som kan göra maränger och snickra!! De såg verkligen goda ut! Och vilka fynd för de stolarna, 50 kr styck!! Vilken fin blå burk ni hade i boden och den sockerlådan blir fin med tidningar i! Mari.