tisdag 19 augusti 2008

RigaNu har det varit fullt upp igen med skolstart och jobb! Men jag har också varit på en liten resa till Riga. Det är en vacker stad som är under återuppbyggnad. De arbetar med att restaurera gamla byggnader och i utkanten av stan finns fortfarande ett och annat fallfärdigt hus. Riga har en intressant historia också, bland annat tillhörde Riga Sverige på 1600-talet! En augustikväll i staden kan man sätta sig på en av de många uteställena och ta en öl eller lite mat och se på allt folk som vimlar förbi...


Jag måste också visa det senaste loppisfyndet vi gjorde förra helgen.
Stolarna/fåtöljerna kostade tillsammans 130 kr. En dyna fattas men det ska fixas. Jag tänkte måla dem i pärlgrått. Klädsel blir nog gripsholmsrutor i klarblått. Sen blir det fotpallar till också.
Pga vädret i helgen kunde maken inte bygga vidare på förtukvisten. Regelverket är uppe men han måste lägga taket. Nya bilder kommer efter helgen.
Ha en bra vecka alla som tittar in, både med och utan kommentarer :)

7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Mina tankar går automatiskt till gamla stan i Stcokholm när man ser dessa smala gränder och vackra hus..
Vilka stolar du köpt. ett riktigt fynd!

Dubbelörnen sa...

Så otroligt vackra stolar!! Färgvalet blir helt perfekt ;).

Här håller mannen också på med nytt entrétak över köksingången. Kommer att bli så bra när det nu blir klart *fniss*.

Kramar

Grinden på glänt sa...

Riga är en väldigt vacker stad! Husen smyckades på ett helt annat sätt förut än vad man gör idag. Idag är allt så futuristiskt...

Stolarna kommer att bli super i pärlgrått och med det fina gripsholms tyget!! Du får visa efter-bilder sen!

Självklart kommer jag INTE NÅGONSIN att måla soffan. Det är en släkting som gjort soffan och en klaffbyrå (som oxå finns i mitt hem) i slutet av 1800-talet så det skulle kännas som helgerån att måla..

Hem och Lycka sa...

Vilken fin stad! Vackra gamla byggnader.. Vilka fina stolar, de kommer bli jättefina. kram!

Solkatter och Dammråttor sa...

Å,vilka härliga bilder från Riga.Det påminner litegrann om Prag,tycker jag. Vilka fina stolar och så billigt ni fick dom...kommer at bli så fina när du fixat till dom.
Ha en skön ny vecka!
Kram/Gunn

Poppins sa...

Stolarna kommer att bli helt underbara!
Jag hade gärna gjort ett besök i Riga. Så många vackra hus! Och kul att de räddas från förgänlighet. Staden var väl ganska nergången till ett par år sedan. Ungefär som Prag som verkligen har fått leva upp igen efter många år i förfall.
♥♥♥♥♥ Poppins

Guldkant På Livet sa...

Tack för titten på Riga, den gamla Svenska staden, fantastiskt! Vilka fin foton du tog! Jag skulle vilja besöka den staden jag med..Mari.( Snygga fåtöljer till ett mycket bra pris!)