söndag 13 juni 2010

Vi flyttar ut permanent


Nu flyttar vi äntligen ut permanent till vårt soldattorp i slutet av augusti, medan makens föräldrar bosätter sig i vår lägenhet. Vi har diskuterat och vänt och vridit på saker och ting och kommit fram ett beslut. De tre äldsta barnen är vuxna, så vi flyttar med vår tonårspojke som börjar sjuan till höst. Han tycker att det hela är jättespännande. Det blir visserligen ny skola för honom men vi passar på eftersom det blir nya klassbildningar dit vi flyttar.
Maken kan jobba varsomhelst ifrån och själv får jag leta nytt jobb. Vi inser att det blir en hektisk tid framför oss nu, med flytt och allt. Vi kommer att behöva bygga ett sovrum på baksidan av huset så småningom. Tillvidare får alla sova på loftet, men finns det hjärterum så.....


En spetgardin i ingången, så att myggen inte flyger in.I helgen var det regnigt, men vackert ändå med all grönska. Kammarfönstret är omgivet av humle, lupiner och kaprifol.


Förra helgen grillade vi med alla våra barn. De tre vuxna barnen kom ut och hälsade på och det är ovanligt att ha alla fyra barnen samlade nu för tiden.Jag tror att detta är den bästa tiden på året för mig, jag älskar syrener!


Vi har syrener i vartenda rum så här års :D Maken och sonen ler överseende när jag plockar in buketter och prövar dem i olika vaser på olika platser.

Nästa gång ska jag försöka få med lite bilder på ateljébygget. Om man förstorar bilden ovan, kan man skymta lite av bygget i fönstret.
PS! I Gård & Torps senaste tidning (se länk) finns en bilaga om måleri och färgsättning!

13 kommentarer:

Kamomilla sa...

Grattis till ett stort och fantastiskt beslut!! Det låter alldeles underbart och bara så rätt! Ni kommer bombsäkert att få det bra i torpet!

En underbar sommar på torpet önskar jag er!

Asta sa...

Lycka till med flytt och jobbletandet. Det ser härligt ut. Jag gillar också att ta in syrener, men är så dum så jag glömmer att jag inte tål doften när de kommer inomhus och får då ta ut dem igen när jag börjar nysa. Ändå gör jag likadant varje år!

Dubbelörn sa...

UNDERBART!!

Stor varm grattiskram till er! :)

Kommer fortfarande ihåg när jag fick kontakt med dig de första gångerna via bloggen. Du skrev att du också hade en dröm att få göra den förändringen som vi gjorde. Tänk nu är du där! Jag är så glad för er skull!

Vi har inte ångrat en sekund inte heller sonen vår.

Stor varm kram

Nordingården sa...

Nej men va kul att ni flyttar dit, gulliaste torpet i landet! Där kommer ni att trivas! Och så bra att han som sak börja 7:an ändå får en helt ny klass, det kunde ju inte bli bättre, och din man som kan jobba ändå, bara du som ska hitta ngt nu då, men du kan väl fiska och odla och sälja: )

Er syuga är så vacker, vilken fin ingång och det köket med det bordet, åh va mysigt ni ska ha det där, ha en skön sommar!! Mari.

The House of Lisa sa...

Låter spännande! Inspirerande blogg du har! Hälsningar från Dalarna!

Mormors vita sa...

Å, så härligt för er att flytta till er underbara torp. Vi har också sådana planer, men vi måste bygga till lite och installera vatten och avlopp i stugan.....men jag hoppas att det inte dröjer allt för länge.
Vilka härliga bilder också.
Ha en skön vecka!
Kram/Gunn

MrsUniversum sa...

Ja, grattis!
Känner igen funderingarna och ångrar inte mitt eget val en gång i tiden.

Lycka till!!!

Farmorsidyll sa...

Åh, det lyder fantastisk! Det må kjennes spennende og herlig. Der får dere det fint! Blir som å ha semester hver dag ;)

willy sa...

Hej hej, have a nice time in your cosy stuga.
Glad Midsommar, kram Willy

axebo.se sa...

Oh, spännande beslut! Lycka till med allt!

färgtrappan/m-l sa...

Hej, nu är det ett tag sedan jag var här senast. Vad kul att ni ska flytta ut permanent :)
Vi har också en tonårsson som ska börja sjuan och han säger ofta att "det är så gôtt här ute där det är lugnt o tyst" till skillnad då från den lilla staden där han går i skolan, två mil härifrån...tonårssöner/döttrar behöver lugnet de med.

Lycka till!
Lägger gärna till dig bland mina blogglänkar, skulle vara kul att följa er, hoppas du inte har något emot det.

Nordingården sa...

Hej hopp i stugan!

Ni myser och donar för fullt antar jag!

Kiak in till min blogg i morg tors, då kommer ett bra o praktiskt tips för sommarstugefolk!

Sommarhälsn fr Nordingården

Evelina sa...

Vilket underbart litet hus.