torsdag 15 november 2012

Förstukvist

Förstukvisten var mindre när vi köpte huset. Förmodligen byggdes den vid mitten av 1900-talet. Nu var den oisolerad och luktade misstänkt av fukt. Vi bestämde oss för att riva den och bygga en ny, isolerad förstukvist. Vi behövde varenda utrymme vi kunde få när vi skulle flytta hit permanent.
Här skulle vi hänga våra ytterkläder.

Fönstren är återanvända. Maken gjorde innerfönster med pluggade fönsterkarmar. Dörren är en gammal som vi köpte på Vallby byggnadsvård
Den gamla förstun var ursprungligen ljusgrön. Sedan har den målats vit.
Vi har använt Ottosons pärlgrå till väggarna och Ottosons Gröngrå till fönsterkarmar, lister och golv. Dörr och fönsterbågar i engelskt rött.

4 kommentarer:

Asta sa...

Fint! Nästan exakt samma färger som vi satte i vår förstuga när vi byggde om den. Fast vår är mindre än er. Någon soffa går det då inte in. Visst är det roligt när något äntligen blir färdigt. Trodde dock att Ottossons pärlgrå var lite mörkare, men bra att få se den på en vägg så där.

lisashus sa...

Er förstukvist är verkligen jättefin och ser ut som om den alltid har funnits där! Jag kommer ju ihåg bilderna från när ni gjorde den och hur den gamla såg ut!
Så praktiskt och samtidigt vackert också med de milda färgerna!
Lisa

Anonym sa...

Men åh så fint och välkomnande!!!
Ha en riktigt härlig kväll
AC

Hildas hus sa...

Ett sånt vackert torp! :)