måndag 5 november 2012

Sovloft för tonårssonen

Jag tror inte jag har visat sonens sovloft ännu. Kanske för att det fortfarande är en och annan list som behöver spikas dit och målas....
Vi bor tre personer i soldattorpet och det är bra att det finns sovloft, trots takets knappa ståhöjd.
Sonen har även en liten stuga på tomten där han sover under sommarhalvårets lov och helger. Det blir många kompisar som övernattar då. Under skoltid och vinter sover han uppe på sitt loft. Här behövs inte annat än det nödvändigaste; säng, tv och självklart datorn :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur stor var torpet när ni köpte det? Och hur mycket har ni byggt ut? Vi funderar på att eventuellt bygga ut vårt men vi kan inte bestämma oss för om det är värt det, haha, så det är därför jag frågar. :)
Stina

lisashus sa...

Så fint han har det sonen och det allra nödvändigaste - datorn och TV:n förstås!:)
Jag har inte tittat in till dej på länge, men nu har jag länkat dej så jag kan hålla lite koll. Ert lilla torp är såååå mysigt och hemtrevligt och ni har ju gjort lite som jag - lämnat stan för landet! Tack för din rara kommentar hos mej om livet på landet!
Lisa

färgtrappan sa...

Se-där-ja...ungefär som hos vår tonårsson. En säng, en gitarr och en dator.
Fint loft!:)

Anonym sa...

Hej igen! En helt annan fråga. Ni har ju inrett sovloftet. Hur isolerade ni snedtaket? Vi funderar på att göra detsamma. Men vi vacklar mellan cellulosa, ekofiber, mineralull osv. De förstnämnda är dyra men kanske bättre för miljön. Mineralullen är å andra sidan billig. Vilka skikt använde ni?
Det verkar vara en hel vetenskap att isolera en vind. ;) Men istället för att lyssna på försäljare är det bättre att fråga de som gjort det och som vet om det fungerar.
Stina