måndag 3 juni 2013

Trollska tider


Får jag välja vilka tider på året jag tycker om bäst är det nog nu när syrenerna blommar i början av juni, samt hösten i september oktober. Men jag undrar om inte den här tiden ändå är bäst med sina långa ljusa kvällar? Vi försöker passa på att njuta så mycket som möjligt nu av trädgården under eftermiddagar, kvällar och helger. Däremellan är det enormt mycket jobb att göra, först och främst bygget av ateljén.

Sittplatser har vi lite här och var, framför åkern och under äppelträden. För några veckor sedan målade jag matbord och stolar i allmogeblått. Den drar en aning åt grönt och jag bara älskar den!

Våra tornseglare har flyttat in under tegelpannorna och i morse var jag nära att krocka med en av dem när den var på inflygning! Flera par verkar ha bosatt sig under tegelpannorna runt om huset och det är fantastiskt! De gillar tydligen enkupiga tegelpannor har jag hört. Många lador har idag plåttak och då kan det vara svårt för dem att hitta bo. Förut hade vi tvåkupigt tegel på huset men bytte ut det. Svalorna verkade gilla även det, så vi hoppas verkligen på att få ännu flera boende när vi lagt det tvåkupiga på blivande ateljén.

5 kommentarer:

lisashus sa...

Visst är det en helt ljuvlig tid just nu och långa sköna dagar dessutom! Syrénerna doftar så man nästan storknar! :)
Men jisses, så det växer! Vilken hastighet, man hinner knappt med! Klippte gräset på torpet idag och fick knappt av det, så långt hade det blivit, trots att jag redan klippt två gånger i år!
Ja, mycket jobb är det nu med trädgården för min del!

Ni har det sååå fint!
Lisa

Stina sa...

Det ser otroligt mysigt ut.:-.) Kram

Asta sa...

Det var en väldigt idylliskt bild du fått till den där första. Har lust att bara kliva in där.
Visst är det mysigt med fåglarna. Hos oss har en pilfink flyttat in i ett hål i väggen. Nu kan vi inte fixa något där förrän ungarna är flygga. Men det tar ju inte så lång tid så det får gå.

Linneagården sa...

Så ljuvligt & vackert ni bor. Jag hade gärna suttit på en av uteplatserna & tittat på syrenen som blommar för fullt. Än har den inte slagit ut hos oss i norr.

Trädgårdsmöblerna blev jättefina i den blågröna nyansen.

Ha en skön sommarkväll.
Kram från mig /m

Anna sa...

Mysig blogg du har. Vi har precis tagit över en sommarstruga och jag ser att jag kan få mängder av tips på denna bloggen.