söndag 6 maj 2007

Sköna maj!


Det känns motigt att åka hem på söndagarna, särskilt när det är så härligt väder. Fullt djurliv är det också på och kring tomten, till och med slagsmål! Vi satt och tittade upp mot björken när vi fick se två små fågelpar bråka om en holk. Ett himla liv! Vi hade gärna snickrat en holk till, men började få lite bråttom hem. Hoppas att de kunde reda ut saken ;-)

Vi har försökt städa lite på tomten, i allafall så gott det går (desto mer växer brädhögen på baksidan av huset). Maken har påbörjat uppsättning av läkt. Det verkar inte helt lätt att lägga tegel. Mått och allt ska stämma. Vi lyckades för ca två år sedan komma över ett parti gammalt handslaget enkupigt tegel, men det rör sig om tre olika tillverkare, så det blir lite pusslande.


Gammalt enkupigt tegel. Det räcker bara till framsidan av huset. På baksidan blir det maskintillverkat enkupigt tegel, men även det begagnat.Två fönster hann jag måla. Linoljefärg i en ljusgrå nyans. Därefter sprang jag glatt och hämtade falurödfärg för att påbörja väggmålningen, men färgen hade fryst över vintern och blivit grynig...


En gammal brunbetsad soffa (som vi hittade på vinden) har fått en ljust grågrön nyans.


Blommande pelargon...


Rödgula gullvivor.


Äppelträden blommar...

Inga kommentarer: