söndag 10 juni 2007

Första doppet i år


Det hade på lördagen hunnit bli 23 grader i den lilla sjön. Fyra gånger badade vi den här helgen!
Helgen ägnades för övrigt åt gräsklippning och läggning av bärläkt. Maken klättrade runt på taket (som är täckt med svart takpapp!) i stekande sol, så det blev ganska många drickpauser, vattenösningar och dopp. Självklart blev det också en och annan naturobservation i pauserna.


Bärläkten färdiglagd på framsidan (baksidan har vi kvar att lägga). Ska bli kul att se hur det blir när teglet kommer på.


På lördagskvällen grillade vi fläskfilé. En vän som som är vår närmaste granne, tillverkade förra sommaren denna jättegrill av ett oljefat åt oss, inför en fest vi hade.


Lupiner...


En underbar observation vi gjorde var en rävfamilj som bor i en lada på åkern. När vi satt och spanade ut såg vi en räv, förmodligen pappan, komma in mot ladan med ett byte. Två små rävungar välkomnade honom hem med skutt och hopp. Mamman stod bredvid. Det var verkligen ett riktigt familjeliv. Vi vet inte riktigt hur många ungar paret har. Rävar är vanligen enstöringar men pappan stannar hos familjen tills ungarna kan klara sig själva.


En storstadsbo som kommer ut på landet uppskattar att klä sig ledigt..! (Jag och maken)


Lyckades fånga skymten av en hackspettsunge i ett bo.


Gavelsidan på den gamla delen är lite övervuxen av kaprifol och humle.


De här böckerna läser vi flitigt just nu. Naturguiden brukar vi ha till hands när vi observerar något. Av svägerskan fick vi varsin bok, snickeri och rosor! Maken har en del snickarplaner och jag ska försöka anlägga rosenträdgård...


Kollade upp denna gamla buskros som vi har. Jag kom fram till att det är en gammal vildros som kallas för "Äppelros". Blommar tyvärr bara en kort period.

Pionknopp! Älskar pioner! Våran är en doftvariant som doftar semlor/kardemumma.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt att ni har hunnit få så varmt i sjön så det går bada. Vi har tillbringat helgen i skärgården och jag kan inte påstå att det är lika varmt i havet... men det blir ju varmare snart förhoppningsvis.

Det är första gången jag är här och vilken jätte fin blogg du har och du bjuder verkligen på jätte fina bilder.

Kram Kram
Carina

Anonym sa...

Åh, så mysigt allt ser ut!

Skrotmaja sa...

Du ser ut att ha haft en härlig helg, om än med en hel del arbete? Det är än en gång vackra bilder du visar upp av vår svenska sommar. Särskilt gillar jag bryggbilden. Den var fin!

Ha en bra dag. Kram.

vildängel sa...

Oj vad härligt med sommarledighet, slapp stil och bad :D

Guldkant På Livet sa...

Vilka ljuvliga sommarbilder och så mysigt allt ser ut!! Härlig brygg-bild!! Jag har inte vågat doppa mej i vattnet ännu men man blev nästan sugen så varmt som det var i helgen... Mari.

Birgitta sa...

Roligt att halka in på din fina blogg. Vilken mysig stuga ni har och härlig omgivning. Det verkar vara så skönt hos er. Ha det bra.

Poppins sa...

Det har verkligen varit varmt (och är fortfarande). Måste vara skönt med en egen badsjö, tusen gånger hellre det än en pool. Själv är jag en riktig badkruka och håller mig i stället i skuggan.
Kul att se bilder på och läsa om ert sommarliv. Nu ska jag strax se på Ernst och Sommartorpet!
Kram

dreamhouse sa...

ojoj vad ljuvligt ni verkar ha det! allt som sommaren hör till.. och härligt att se att det går framåt!! kram!

Mia sa...

Vilka mysiga bilder och vilken smart grill!

signe sa...

Vilka somriga bilder du visar! Jättehärligt och lantligt! ..skulle inte ha nåt emot att ta det där doppet från bryggan, ser så härligt ut!...Vilken snäll granne som gjort en grill till er! Underbart med rosor och pioner! :)

Emma sa...

Underbar bryggbild! Håller med om att pioner är underbart - så härligt stora! Bra att ni kan koppla av mellan varven också!

bagateller.se sa...

Åh så härligt det är med ett dopp i det blå! :) fina bilder du tagit! Ni verkar ha ert torp på ett underbart ställe! /Terese

Solkatter & dammråttor sa...

Å, vad det låter härligt med bad...själv kan jag inte bada förrän mitt sår har läkt ordentligt =(
Och vad ni är flitiga och jobbar på med huset....och det blir såååå fint =)
Ha det gott!Kram!

Elinsstuga sa...

Hejsan! Jo det är en liten sjö, så det blir varmt ganska fort.Själv har jag blivit lite feg på senare år och brukar gå ned för stegen...
Det tar ungefär en kvart att gå till badsjön, med cykel och bil tar det fem minuter. Ofta tar vi bilen (lite lata kanske)men vi skyller på att vi brukar ha så mycket packning med oss, stora badringar etc :)

mhow sa...

vilken mysig blogg! vi bor själva i en stuga men året om då :) Supermysigt men tyvärr så hyr vi bara och skulle egentligen behöva ngt större!!!

mvh madde

www.minlillavitavra.blogg.se