söndag 3 juni 2007

Sommar!


Sommarblommor från trädgården.

Det är långa ljusa kvällar och det doftar gräs och blommor. Vi har hur många fågelpar som helst på tomten och har försökt att lista ut vilka arter det är.
På husgaveln mot åkern bor ett sädesärlepar. Ytterligare ett flyttade in i tornseglarholken vi gjorde. Tornseglarna hittar förhoppningsvis nytt bo i en liten lada på åkern. Strax bredvid tomten har en hackspett sitt bo, ett hål i en stam. Ungarna skriker hela tiden (när får hon vila?). Bakom huset bor blåmesen i ett hål i trädet. På marken nedanför en björk har en svartmes sitt bo. Ja det är hur många som helst som bor på vår tomt just nu och de har fullt upp med matning och passning.

Någon läkt hann vi inte lägga. Istället har vi burit undan två högar med virke för att göra plats åt killen som ska hjälpa oss att jämna till tomten. Vi har en massa jordhögar här och var som har börjat förvandlas till blomsterkullar, men de måste jämnas ut och fylla igen hål och diken.


Den här lilla trägårdssångaren, som förresten verkar bo i syrénbersån, fick sig en ordentlig knock när den flög in i rutan där maken satt och åt frukost. Den satt på byggnadsställningen utanför fönstret i tio minuter innan den flög iväg.


Matsalen, matrummet eller storstugan. Vi vet ännu inte vad vi ska kalla det. Fönstret är inte färdigmålat ännu. Bordet som är från 1700- talet har vi lånat av min faster. Maken hade tänkt bygga en kopia av gamla golvbäder vi hittat i vedboden.

Här uppe i taket ska det läggas golv och bli sovloft.

Taket i det blivande sovloftet. Det ska målas vitt när vi börjar inreda där.

Baksidan av huset. Den gamla delen ska halvsulas och målas. Det lilla fönstret ska bli duschrumsfönster. Högst upp på gavelsidan kommer det att bli ett litet sovloftsfönster.

Den berömda vedhögen bakom huset. Energiproblemet för vintern är löst!

Syrener...

15 kommentarer:

bagateller.se sa...

Så fint, så fint, så fint!! En alldeles underbart ljuvlig sommarbukett! Otroligt vackert bord! Vilken idyll, och så naturnära! Det är, och kommer bli så fint, ert ställe!! /Terese

Skrotmaja sa...

Så spännande att se ditt trärena gamla bord ihop med de vita stolarna. Jag funderar över hur jag själv skall göra...om nu bordet är vad jag har bestämt mig för att det kommer att vara... :)

Det blir säkert toppenmysigt med ett loft!

Lycka till och ha en bra dag : )

Poppins sa...

Så fint det blir i er storstuga/matsal... Härligt med det gamla timret på väggarna.
Följer ert projekt med intresse!

Solkatter & dammråttor sa...

Å,Vad det ser ut att bli mysigt...jättespännande att följa erat byggande, tycker jag.
Ha det gott i värmen.Kram!

Anonym sa...

Titta på www.anno1700.se så kan du köpa 1700-talstyger!

Emma sa...

Vilken härlig beskrivning av fågellivet runtomkring. Det skulle vara skoj att lära sig lite, jag är kass på fågelarter!

Vad fint ni har det! Fin soffa och bord. Det är så fint att blanda gammalt trä och vitt.

Cia sa...

Jätteglad att jag hittade hit till din blogg ikväll, här finns så mycket vackert! :)
Hit kommer jag igen!

Milly sa...

Jättehärligt! säkert mycket jobb, men det är det värt. Drömmer oxå att nån gång få restaurera nåt sånt! En solig dag till dig!

Lantliga drömmar sa...

Det blir ju så fint! Tycker så om allt som är gammalt! Ni lyckas bra med att bygga och bevara i gammal stil!

Ha det gott!

Kram, Heidi

Guldkant På Livet sa...

Du har en sån otroligt vacker stuga, man blir helt matt!!! Blir det inte svårt att INTE bo där på heltid!? Jätetfina bilder och kul inlägg med alla vackra beslag i inlägget under. Ha en fortsatt bra nationaldag önskar Mari.

vildängel sa...

´Vilka fina bilder, vad fint ni verkar ha det i storstugan eller vad ni nu bestämmer er för att kalla det. :)

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Vad mysigt ni får det i er stuga:-)

Vår är ju också timrad, men har panel över timmerstommen inomhus.
Det är jättefint utan...hmmmm...kanske skulle pröva ta fram timret.....och försöka övertala sambon om att det är en jättebra idé...;-)

Susanne

Anonym sa...

Så otroligt vacker matsalen är!!! Jag gillar de målade stockarna så mycket! Och soffan vid fönstret är jättefint!

signe sa...

Hej och tack för tipset om Gamla byn i Avesta! Lät verkligen jättefint!..älskar såna gamla hus! Ska ha det i minnet om jag har vägarna förbi! :) Va fint det ser ut i matsalen!!..Underbart bord..blir säkert fint det ni ska göra själv oxå av golvplankor! Sovloftet kommer ju att bli jättefint vitt!...på måndag börjar sommartorpet m Ernst..längtar! :) Ha en superskön helg! Kram

Malena sa...

Hej hej! Jag tittade runt lite och hamnade hos dig! Vilket mysigt torp ni har! Underbart, måste vara kul att se hur allt "växer fram". Och vilken mysig blogg du har! Ha det gott! Kram Malena