onsdag 27 juni 2007

Vinter på torpet!


Vår lilla minsting struttar runt i snön..

Nej, vi har inte fått vinter hos oss! Däremot tänkte jag visa denna vinterbild som en kontrast mot allt det somriga..! Vi är ju på torpet alla helger året runt och vintrarna kan verkligen vara vackra här. Jag som annars inte alls tycker om vintern, mörkt och kallt och upp tidigt nä fy!
Men när vi är på torpet är vi lediga, eldar i vedspisen tar små vinterpromenader. Det är så mysigt när man vaknar på morgonen , tittar ut över de vita åkrarna och hör hur maken gör fyr i vedspisen och brygger kaffe...

Vi har en hel del roliga minnen också bla en gång när vi skulle ut och fira jul. Detta var ca tre jular sedan. Vi var sju stycken, jag, maken och våra tre söner och dottern och min faster. Vi skulle tränga ihop oss i bilen med all packning. Vi hade en bil med två extrasäten i skuffen, så alla sju sätena var ockupperade, så något bagageutrymme fanns ju inte. Alla hade vi mycket varma och tjocka kläder på oss. Sedan hade vi två dunkar dricksvatten. Varje barn hade sin stora väska packad med extra kudde tv- spel, kläder osv. Vi vuxna hade våran packning, dvs kläder, förnödeheter och julklappar(!) från oss, farmor/farfar, mormor/morfar och ytterligare släkt.

Var skulle vi förvara allt detta?????? Jo på golven mellan fötterna, och i famnen på var och en samt i varje litet utrymme där man kunde klämma ner något. Gissa om barnen gnällde... Tio minuter innan vi kommer till stugan passerar vi den lilla staden. Där skulle vi handla julmaten (oj, oj, oj). Tre stora papperskassar fulla med mat skulle in i bilen. Vi lyckades med lite omorganisering att pressa in kassarna. Några av oss fick extra mycket i knät och jag fick lägga upp fötterna i framrutans fönster. När jag vände mig om i bilen och tittade bakåt såg jag bara kassar och väskor, inga ungar och faster. De fanns visserligen någonstans där bakom. Gissa om vi skrattade hela vägen ut till stugan! Vad skulle vi annars göra? :D

Och vilken syn när vi kom fram! När vi öppnade dörrarna vällde allt och alla ut! Det var kolsvart och vi famlade efter våra grejer i snön. Det var meterhög snö fram till stugan så maken började skotta oss fram....

Men nu är det i allafall sommar så mer somriga bilder kommer! Ha en skön helg!

11 kommentarer:

signe sa...

Åh, jag älskar vintern oxå! Det är så mysigt och ni verkar ha haft jättemysigt där även vintertid! Jättefin vinterbild! Hihihi...det verkade ju liiite trångt i bilen om man säger så..hihi. Men skam den som ger sig..det skaa gå! :) Kram

Birgitta sa...

Ja, det verkar ha varit en vådlig resa, men det blev ju bra på slutet. Sedan är det alltid roligare efteråt när man berättar om att bestyr man haft, än när man just håller på, skönt att det är sommar nu. Kram och ha det bra.

Anonym sa...

Så mysigt det ser ut,nästan så man längtar till vintern...

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Hihi..ja det måste ha varit en syn:-)
Vi har en förmåga att packa för mycket jämt!!
Fasar inför semestern...inte bara allt för två veckor hos svägerskan ska med, utan även camping utrustning för två till en veckas scoutläger ska med!!
Tur att vi har takbox och combi. Men det brukar bli fullt ändå.

Det positiva brukar vara att mittensätet bak brukar vara så fullt av grejor att ungarna, på varsin kant, inte kommer åt att retas och slåss:-D

Susanne

Nygammalt sa...

Åh vilka härliga bilder! Jag gillar främst sommaren men när man ser en sån härligt snöig bild, ja då längtar man till vintern! Ha en trevlig dag! Hälsn. S.

Poppins sa...

Ha! Vilken kul historia. Kan tänka mig hur det såg ut. Tur ingen tappade andan och blev inklämd :)

Med tanke på att sommaren regnat bort, kanske det inte alls var fel att visa stugan i vinterskrud. Idag funderade jag nästan på att plocka fram vinterjackan men nöjde mig med att ta på strumpbyxor. Jag som alltid går barbent på sommaren!

Kram

Granne med Selma sa...

Kul med historier. Skönt att kunna skratta länge efteråt. Hoppas julen blev sådär julig och mysig som man vill att den ska vara.
Kram Sussie

Solkatter & dammråttor sa...

Det ser så mysigt ut...även på vintern. Vilken härlig historia du berättar om julen.
Ha det gott!Kram!

Skrotmaja sa...

Du skriver så man kan se allt framför sig! VIlken story... : ) Härligt minne!

Guldkant På Livet sa...

Hi, hi, vilket tattarlass!! Nästa jul kanske ny hyr släpvagn; )! Kul med vinterbild mitt i sommaren och det såg minst lika vackert ut vid eran mysiga stuga då!! Ha en bra helg!! Mari.

Lantliga drömmar sa...

Härlig bild!
Jag älskar vintern, och er stuga ser så varm och välkomnande ut! Underbart!