söndag 24 juni 2007

Midsommar


Vi hade en lugn midsommarafton, jag, maken och lillkillen. Däremot var vi på ett trevligt kalas dagen innan, så fest blev det i allafall:) Vädret var väl sisådär. Men lika härligt ändå att se hur trädgården blomstrar. Pionerna måste man passa på att njuta av för de blommar så kort. Jag har en arbetsvecka kvar innan jag går på semester, så för säkerhets skull tog jag med en stor knippe pioner hem, så att jag inte går miste om dem för mycket. När vi skulle lägga oss natten till söndagen började det regna ordentligt. Då satte vi i myggfönstret och somnade till ljudet av regnet. Det är hög mysfaktor!


Jo, det blev en del arbete i allafall. Maken arbetade med att göra i ordning bilens grusplan samt fylla igen med grus utmed nya husväggen. Många skottkärror blev det. Sedan fyllde vi jord i det som ska bli den nya rosenrabatten...


Det grönskar ordentligt vid förstukvisten. Och i övriga trädgården också...


Schersminen doftar underbart! Särskilt på kvällen. Man kan stå flera meter ifrån och ändå känna doften. Det verkar som om vissa dofter förstärks på kvällarna..

Borstnejlikorna är på väg att slå ut. Vi har ljusrosa, cerisa, mörkcerica nästan röda.

19 kommentarer:

Skrotmaja sa...

Så mycket vackert och somrigt! Det lät ofantligt mysigt att somna till ljudet av regn...det längar jag efter! Kram.

Emma sa...

Vilka underbara blomsterbilder! Schersmin vill jag ha så småningom, det luktar ju fantastiskt. Min svärmor har en smultronschersmin som har en av mina favoritdofter.

Härligt med sommar!

Granne med Selma sa...

Vilken fin blogg du har! Ska kika runt och läsa lite mer. Tack för många bra länktips om gamla hus och byggnadsvård!
Mvh Sussie

Poppins sa...

Väldans vad det blommar! Ett riktig paradis. Pioner är härliga att njuta av. Och vilka vackra liljor du har!
Jag ska jobba två veckor till :(
Kram

Anonym sa...

Såå fina bilder!

bagateller.se sa...

Åh, så fina blommor du har i din trädgård, förstår att du njuter av den! En rosenrabatt, det låter underbart!! Vad ska du ha för rosor? /Terese

vildängel sa...

Det grönskar verkligen ordentligt hos er - vilka härliga blommor du har, kan ju bara tänka mig vilka härliga dofter de sprider. :)

signe sa...

Vilka mysiga torpbilder m blommor! Ni verkar ha haft mysigt fast det blev lite jobb!..Vi hade det jättebra oxå m fint väder! :)

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Oj vad avis jag blev nu! Min schersmin blommar inte:-(
Inte ens knopp i år....däremot har den vuxit en del..så jag hoppas att den vilar sig och kommer igen nästa år!

Fint du har!!

Susanne

Poppins sa...

Glömde ju säga att Ghislaine verkligen kan rekommenderas. Den är lättskött och håller sig väldigt frisk. Den blommar en gång till fast inte alls så rikligt...

Solkatter & dammråttor sa...

Ojojoj.....vad det blommar hos dej......så vackert! Och ni jobbar på med stugan. Skönt med semester snart...jag jobbar två veckor till....men sen blir det stugan för hela slanten =)
Ha en skön kväll!Kram!

Guldkant På Livet sa...

Hej, vilka härliga blommor ni har på ert lantställe! Ljuvliga sommarbilder. Och ja, somna till regnet är mysigt..Pionerna var ju helt enorma, förstår du tar hem dem till stan, det är ju bara för ljuvliga blommor!! Mari.

Elinsstuga sa...

Tack,man blir så glad när man läser alla fint ni skriver!
Bagateller: Tack! Mest gamla sorter blir det nog. Jag har planterat två rosor sedan tidigare och har nu flyttat dem till rabatten, den ena heter rose de rescht och den andra vet jag inte. Har fått en comte de chambord som jag ska plantera i helgen. Sedan vill jag nog ha en gloire de dijon som klättrar mot den röda väggen (oj det blev ett långt inlägg). När jag ser poppins rosor får jag ännu mer ideer och inspiration :)
Poppins: Tack för dina rostips! Gislaine verkar vara något för mig också. Kul om de ev blommar ytterligare inpå hösten...

Granne med Selma sa...

Är det ok om jag länkar dig? Tycker du har så mycket bra på din sida. :-)
/Sussie

dreamhouse sa...

din trädgård ser alltid så purkande och vacker ut! helt underbar!! håller med, finns inget ljuvligare än ljudet av regn! härligt!

Birgitta sa...

Det är härligt när det regnar också, sommarlovshärligt på nåt vis. Vackra pioner och trädgårdsbilder, det är fint meden gammaldags uppväxt trädgård.

Granne med Selma sa...

Ja, då länkar vi varandra :-)

Lantliga drömmar sa...

Länge sen jag hunnit vara inne på din blogg, men bilderna är lika härliga som alltid!
Underbara blommor!

Ha det bra! Kram!

Blomman för dagen sa...

Så mycket fina blommor och vackert hus ni har.Hit kommer jag tillbaka!
Ha en trevlig helg!/Karin