torsdag 26 juli 2007

Badrumsbygge på gångHejsan! Just nu är vi i full gång med att bygga badrummet. Visserligen har vi en del små parallellprojekt, tex måla takbjälkar och snickerier, men badrummet är det vi försöker lägga den mesta tiden på. Och tiden går verkligen undan när man har semester! Är ledig nästa vecka också, sedan åter till jobbet :(
De gamla burkarna ovan har stått i en bod hos mina föräldrar, en del oöppnade. Aning konstiga innehåll- tror inget går att använda till badrumsbygget i allafall :)Det här är vårat nuvarande badrum. Ett färgglatt inslag i trädgården, eller hur?! En gammal 70-talsrullgardin som insynsskydd. Här bakom står vi och hinkar oss. Funkar jättebra, men vi längtar efter riktig duschhörna......Här kan man få ett hum om hur vårat badrum (eller rättare sagt duschrum) kommer att ligga i förhållande till matrumsdelen intill.Det är inte helt lätt att bygga badrum eftersom timmerstommen kommer att sjunka ca 6-8 cm.
Därför måste vi bygga ett rum i rummet. I de fastskruvade väggbalkarna ser ni en kanal som tillåter skruvarna att röra sig nedåt, när timret sjunker. Taket kan alltså sjunka en aning utan att badrumsväggarna tar skada.Avlopp för dusch, toalett, handfat och tvättmaskin är indraget och råspont som golv. Nu håller vi på med att sätta gipsplattor på väggarna.Bilder på avlopp kanske inte är så vackra att titta på så..en liten rosenbild!

13 kommentarer:

Solkatter & dammråttor sa...

Jag förstår att det ska bli skönt med ett "riktigt" badrum....Vi hade det ungefär som ni har nu ute i vår stuga...fast i år har faktiskt gubben min byggt en utedusch.
Ha det! Kram!

Poppins sa...

Oj, vilket arbete. Ni måste vara väldigt händiga som lyckar bygga ett eget badrum.
Hoppas ni har tid att njuta lite av ledigheten också. Att göra ingenting...
kram

Anonym sa...

Så mysiga gamla burkar, jag gillar ju gamla burkar...som du sett...Badrummet blir säkert jättefint, vi byggde också vårat badrum alldeles själva...det är ju så kul att göra saker o ting själv!

Granne med Selma sa...

Vilka vackra timmrade väggar ni har... Ser att du har en väldigt vacker smidesljusstake också. har alltid önskat en sån. Maken säger alltid "det kan jag slänga ihop snart på smedjan... jojo...
Kram

linnea-maria sa...

Ah vad fiffigt!!Ja vad gör man annars om man måste ha en toalett bums. Burken längst till höger fick min fantasi att gå i spinn..Alcros avlopps-skit. Men så står det nog inte..Usch ja gamla burkar. vi har en burk hemma,50-tal, i nyskick med malmedel, innehållsdeklaration: innehåller ddt. Det är ett dåligt samvete som står längst uppe på en hylla, burr

elin1976 sa...

Skjønner godt at det blir godt med nytt bad etter å ha brukt det gamle en stund. Gleder emg til å se hvordan det blir når det blir ferdig. Klem fra Elin:O)

Skrotmaja sa...

Det kommer att bli kanonfint! Så kul att få följa förvandlingen :) Kör hårt och lycka till sista veckorna! Jag börjar jobba samtidigt, jag förstår vad du känner... : (

signe sa...

Vilka fina gamla burkar..alltid fina att ha till prydnad!..Badrumemt blir säkert jättefint!..vilket läckert 70-talsbadrum ni har nu! *fniss*..Jättefin rosenbild! :)

signe sa...

Hej igen! Titta in hos mig!..jag har tipsat lite om din blogg och du är "tagen"! Om du vill får du i din tur tipsa om några bloggar som du tycker är inspirerande! :) Kram

vildängel sa...

Jag förstår att längtan efter ett badrum börjar bli stort :D

Guldkant På Livet sa...

Så snyggt det kommer att bli, jag undrar om självaste Ernst är inblandad så fint som ni gör.. dagens dusch är inte fy skam den heller! ; ) Mari. Jätteläckra gamla burkar!

Dubbelörnen sa...

Fann dig via Designe! Vilken underbar blogg du har. Har läst o skrattat gott åt vinteresan till landet med barn o packning. Känner så väl igen det!

Torpet kommer att bli en pärla :) Vi hade också ett gammalt torp som renoverades o fixades. Längtan blev för stark till landet så nu har vi lämnat Stockholm med tonårsson, köpt en gård o bosatt oss i Sörmland. Vi stormtrivs!

Kramar

dreamhouse sa...

åh va härligt att få till ett riktigt badrum! superfina burkar, gillar! ska bli kul och se resultatet! lycka till och kram!