torsdag 12 juli 2007

Blommor och vindsrenovering


Borstnejlika framför förstukvistdörren


Det har regnat för det mesta hittills, så vi har satt igång med att bygga in ett av vindsrummen, det som kommer att bli genomgångsrum. Egentligen kanske man inte kan kalla det rum, snarare loft. Jag som är 164 cm kan precis stå raklång under nockstocken. Är man längre får man huka sig.

Fick ytterligare rosor när jag fyllde år! Dem måste jag självklart visa också. Maken tycker att vår renoveringsblogg snarare liknar en botanisk trädgård, men vad vore ett gammalt torp utan blommor :)


En första strykning av matt vit linoljefärg. På golvet ligger gamla trätrallar.Det nya golvet på plats! En säck med lindrev har vi skaffat för att kunna täta alla springor.


Teglet är lagt på framsidan av huset.Små fågelungar i ett bo vid en trädrot. Vi tror det kan vara tallgoxe.

Regnbåge över åkern...


Louise Odier


Astrid Lindgren, ännu ej utslagen.

HC Andersen


En gammal burk med rosenmotiv, som min mormorsmor haft en gång.


Felicia

16 kommentarer:

Olivelund sa...

Vilka vackra bilder du visar, speciellt den första med borstnejlikan, fantastiska färger! Och vilka vyer ni har att blicka ut över!

Birgitta sa...

Så mycket vackra rosor i olika skepnader. Det är trevligt med en trädgårds- och renoveringsblogg, något för alla. du får hälsa din man det. Kram och ha det gott.

Sofia sa...

Underbara bilder som alltid! Vilken idyll!

Guldkant På Livet sa...

Gud vilka vackra rosor och foton, HC Andersen och Astrid Lindgren, så vackert... liksom ert hus, verkligen mysigt!! Mari.

Anonym sa...

Så fina bilder du visar! Och er vind ser ut att bli så mysig!

Karin sa...

Hej! Vilket härligt torp. Vi har också ett litet torp som vi håller på att renovera. Din bild på utsikten över åkrarna var nästan läskigt lik våran utsikt :-)
Karin

Poppins sa...

Vilken härlig färgexplosion den första bilden var!
Fågelungarna var ju för söta där de satt på rad.
Lycka till med all renovering.
kram

Emma sa...

Otroligt härliga bilder. Jag instämmer med övriga om att bilden på borstnejlikan var underbart fin! Längtar efter att bo så nära naturen... Vädret gör ju i alla fall att det är lättare med disciplinen på bygget:)

Haha, känner igen att ens renoveringsblogg lätt spårar ur åt olika håll, men det gör väl inget! Allt tankar rör ju faktiskt inte trä, grus, färg eller betong.

Skrotmaja sa...

Så mycket vackert du visar! Så läckert att få se fågelungarna. Kan du fota fler gånger tror du? Utan att störa dem alltför mycket, menar jag? Det vore kul att följa dem...Heja på med byggandet så länge : )

Elinsstuga sa...

Hejsan allihopa och tack! Kul också att ni gillade rosorna men även bilden med borstnejlikan. Jag blev själv lite överraskad när jag såg färgeffekten i bilden. Kul när det blir lite extra bra..!
Birgitta o Emma: (hihi)Nej det blir verkligen tråkigt med bilder på bara trä, grus färg, tegel etc...Måste finnas lite inpiration också för en själv och andra som gillar sådant:)
Karin: Kul att du också renoverar! Var inne på din blogg, härliga omgivningar! Utsikt över ängar eller åkrar kan ibland vara som sjöutsikt, särskilt när det vajar på sensommaren.
Skrotmaja: Hade tänkt ta fler fågelbilder, men jag undrar om de inte flyttat redan. Det verkade så tomt redan efter ett par dagar. Vi hoppas att ingen katt tagit dem...

Granne med Selma sa...

Nämen åh så vackra bilder du visar i detta inlägg Du är ju en riktig mästerfotograf du!
Kram

www.beasbarnslikheter.blogspot.com sa...

Vilket underbart romantiskt projekt ni har där....fast tidskrävande och stundtals ganska jobbigt också kan jag tro.

Solkatter & dammråttor sa...

Det ser ut att bli fint där uppe under taket....
Vilka vackra rosor, med så vackra namn också.
Vilka söta små pippisar =)tror också på att det är talgox-bebisar.
Härlig burk, som du ärvt efter mormorsmor....det är så roligt med arvegods.
Ha det gott i stugan!Kramar!

Inredningstokig själ sa...

Er vind blir säkert hur fin som helst !!! Vit målarfärg på gamla brädor, finns det något vackrare ??

Lantliga drömmar sa...

Härliga bilder! Visst ska det vara blommor på ett torp, det hör ju till! :-)

signe sa...

Va läckert med borstnejlikan mot den blå bakgrunden!.. Va fint det blir på loftet..hihi..jag är bara 2 cm längre än dig.. Vilka underbara rosor du visar oxå!
Jättefint med det nya golvet och teglet! :)