torsdag 5 juli 2007

Välkommen in i kammaren


Fast egentligen är detta den ursprunliga storstugan , eller stugan. I det här rummet lagade man för länge sedan mat i en stor eldstad i rummet, men numera finns det endast en öppen spis (ej med i bild, visar denna vid ett annat tillfälle). Troligtvis är huset från 1700-talet men kan ha byggts redan 1690 enligt källor vi skaffat fram. Det finns en hel del att göra eller restaurera även här, men inget som egentligen är akut. Vi har med andra ord gott om tid till att fundera ut hur vi vill att det ska se ut i kammaren i framtiden. Tapeterna är troligtvis från 40-talet men jag tycker de är ganska fina. Så smånigom ska vi nog ha lerklinade väggar och en kortare bröstpanel men, som sagt inget är ännu bestämt.. Kanske någon vägg med en gammaldags tapet....Det blå bordet och stolarna följde med i köpet. Likaså skänken vid väggen.


Blommor i fönstret...


Vackra glasskålar som jag fått från släkt och vänner. Den stora kannan och den lilla pinglan fanns också i huset när vi köpte det.Vägghängd ljusstake som jag fått i födelsedagspresent för några år sedan.


Sängen har vi själva komponerat ihop av två gamla sängar som fanns i huset. Vi köpte en bred resårmadrass samt tjock bäddmadrass och vips så hade vi världens skönaste säng. Sonen sover i en hemmabyggd utdragssäng med nedfällbara ben, den ni ser under. Det är lite kompakt living, så det gäller att få plats med allt. Taket är ett gammalt lockpaneltak som så småningom ska skrapas rent och målas med limfärg.

Kurbitstavla som även den ingick i köpet...

En provisorisk hemmabyggd hörnsoffa, som också fungerar som gästsäng. Golvet är ett gammalt kilsågat furugolv som lackats någon gång på 70-talet tror vi. Kanske vi slipar av det och behandlar det på annat sätt i famtiden. Det är ett spännande golv med gropar och skavanker så vi får gå varligt fram...

19 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Så härligt det måste vara att ha en sådan stuga! Jag bara ser hur den "andas gammalt". Så fint och skönt!
Vilket härligt sommarfönster! Precis sådär ska det se ut! Jättefint!

Ha en riktigt skön helg!

Anonym sa...

Så mysigt det ser ut! Va kul att ni fick med lite möbler och grejor med huset!

linnea-maria sa...

Åh vilken söt tapet!! Den måste ni vara rädda om. Det brukar ju vara något av det första som ryker vid en renovering. Jag har en artikel i någon tidning där det står att man kan piffa till gamla tapeter genom att dammsuga,dutta försiktigt med en lätt fuktad trasa och tillochmed måla över fuktfläckar med en krita i sammafärg som tapeten.lycka till med huset

Nygammalt sa...

Vilken härlig stuga du har! kram.

Poppins sa...

Det var ett hemtrevligt rum! Ombonat och enkelt. Jag tyckte mycket om det blåa möblemanget. Får det vara kvar?

Skrotmaja sa...

Så underbart charmiga bilder du visar!!!

Sov gott : )

Solkatter & dammråttor sa...

Å,vad mysigt det ser ut i ditt torp.Jag gillar den tapeten...kan du ta ner den, så kan jag sätta upp den i min stuga? Skulle passa perfekt där =)

Cia sa...

Åhhh va mysigt ni har det! En blomfantast som jag såg ju förstås på den jättevackra blombilden du tagit :)
Tapeten tycker jag var speciellt fin!

signe sa...

Åh va mysigt och fint det ser ut! Jag tycker oxå att tapeten är jättefin! Fin bild på blommorna i fönstret oxå! Hemtrevligt! :)

Guldkant På Livet sa...

Å så hemtrevligt torp och kammare! Så mysigt o ombonat, gillar trägolv och vackra trasmattor & blommor... Fin skänk och va kul att en sådan vacker stor vit kanna ingick i köpet! Härliga sommarbilder!!

Birgitta sa...

Så hemtrevligt du har i din mysiga stuga. Jag tycker verkligen att det är fint som det är, genuint känns det. Jag länkar gärna till din sida om det är OK.

Elinsstuga sa...

Stort tack för alla kommentarer och även tips! Kanske ska vi behålla tapeten ändå:) Ska besöka era sidor så fort jag har längre tillgång till datorn (vi e på landet och jag använder makens jobbdator). Försöker sticka emellan med mitt då och då :)

Lyckan sa...

så fint du har det
=)

Granne med Selma sa...

du har så många fina inrednings- och renoveringsidéer med huset! Kul att det kommer att vårdas. Ser ett väldigt fint tak ovanför sängen...
Kram

Anonym sa...

Jisses så mysigt! Kul att man fick titta in :)

Maria sa...

Jag måste berätta för dig att den där bilden på kammaren fick mig att bestämma att vi ska ha locktak i vardagsrummet när vi bygger ut vårt timmerhus från 1850! Verkligen ett jättevackert rum, var rädd om det!

Anonym sa...

I seldom leave comments on blogs, but the ideas really rocks, also I have a few questions like to ask, what's your contact details?

-Johnson

Anonym sa...

I always motivated by you, your thoughts and attitude, again, appreciate for this nice post.

- Murk

Anonym sa...

I always motivated by you, your views and way of thinking, again, thanks for this nice post.

- Thomas