tisdag 21 augusti 2007

Gästrummet


Tänkte visa lite bilder från gästrummet, som inte är riktigt färdiginrett ännu visserligen, men ändå. Bilden ovan är gäststugans yttre dörr. Gäststugan är ett fd inrett uthus/förråd och vi har behållit uthusdörrarna.

Först en liten parentes- i mitt förra inlägg var det en och annan som undrade om den lilla radion på sista bilden i bror o svägerskas köksfönster. Jag vet inte vad det är för märke men min svägerska säljer den i sin inredningsbutik Magasinet i Bromma (Stockholm). Jag har en länk till butiken på min sida men för tillfället ligger deras hemsida nere...Men när den är igång igen finns där adress och tel till butiken!


Vi har börjat inreda med toalett och handfat men ännu inte dragit in vatten, så än så länge används den klassiska tvätthörnan flitigt...


Maken har byggt en säng, som är bred och har plats för två nedtill. Den övre sängen är extra lång (för en väldigt lång person eller två barn som ligger skavfötters). Sängen ska målas och det ska fixas lite med tyger och kuddar.Liten matplats. Det lilla fönstret ska så småningom ersättas med ett större spröjsat fönster så att gästerna kan ta tillvara på utsikten bättre:) Vi har än så länge en provisorisk kokvrå men ska bygga ett riktigt med vask och litet kylskåp.


Liten separett. Vatten ska dras in framöver.
Återkommer med nya gäststugebilder när vi "uppdaterat" därinne. Men det dröjer nog. Just nu har vi fullt upp med det stora :)

17 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Magasinet??!!! Min favoritbutik när jag bodde i Solna! Kunde ju inte låta bli att stanna till där när jag åkte för veckoshoppingen på COOP. Himmel att få jobba där... *skrattar* Ett himmelrike!!

Kram

Uppe på vinden sa...

Ett krypin med allt man behöver! Kram!

Guldkant På Livet sa...

Vilket gulligt gästhus, du blir väl inte av med gästerna ens på en vecka kan jag tänka när de både har toa och kokplatta! : ) Mari.

Skrotmaja sa...

Oj, det ser ut att bli jättemysigt! Jag skall försöka hålla koll på när deras hemsida är uppe igen. Tack för tipset!

Kram.

Poppins sa...

Ser jättemysigt ut och mysigare ska det visst bli! Lyckliga gäster!
kram

Fredrik Andersson sa...

Riktigt fint med dörren. Och smart med sängarna, kommer bli kanon när de blir målade och lite nytt tyg. Kram

majsan45 sa...

Detta är ju så bra, just att alla gäster kan få det dom behöver..Ha det gott Kram/Majsan......Kul att få se det senare också

Lallis sa...

Helt perfekt:)
Mvh Lallis

Grinden på glänt sa...

Va bra med gäststuga! Den verkar vara väldigt charmig också...!!!

Nygammalt sa...

fint! mina föräldrar byggde en sån där extra bred våningsäng till våran gäststuga i sommarstugan. Tyvärr har taket blivit nedgånget där, kanske av all snö under vintrarna. Kram.

signe sa...

Va mysigt!..och vilken vacker gammal dörr! Smart att bygga sängen bredare nertill..såg en sån säng i en inredningstidning nyligen oxå! Kram :)

Birgitta sa...

Vilken mysig liten stuga, där skulle jag kunna tänka mej och stanna några nätter. Dessa små stugor har en särskild charm, med bara det nödvändigaste. Toa är kanske lite lyx, men ändå. Jättefint. Kram

Elaine sa...

Trevlig gäststuga!
Där har gästerna alla bekvämligheter som behövs.
Jag tyckte det var så fint med den rustika dörren, jättehärlig och riktigt lantligt.
Ha en fin kväll!
Klem!

sofia sa...

Såå mysigt!!

Anonym sa...

Å vad fint ni gör för era gäster !

Kram Kram
Carina

Carolinefin sa...

Jag blir så sugen på att komma och hälsa på snart igen när jag ser alla fina bilder du tar! Tyvärr är det lite annat som ska göras på helgerna framöver :( Hoppas man är välkommen när det finns tid, kan alltid hjälpa till med något. Kram systerdottern

Granne med Selma sa...

Snodig idé att göra nedersta sängen lite bredare för två! Har en dröm om att bygga upp en liten timrad stuga som gäststuga igen. Som sagt... det finns alltid projekt på gång. Kul att se er fina och praktiska gäststuga!
Kram