söndag 12 augusti 2007

JärnÄnnu en härlig helg på landet!

Min bror och svägerska tackar så mycket för alla kommentarer om deras torp. De blev överraskade av att det var så många och tyckte det hela var jättekul..!
Bilderna med de ljusgula väggarna och grå bröstpanel var från köket. Bilderna med bla de två fåtöljerna vid fönstret och det vitmålade jugendskåpet var från kammaren. Där håller de på att klä väggarna med bröstpanel för att sedan måla. Vem vet, kanske får vi se bilder därifrån när det hela är klart..?

Den här helgen hann maken bygga en soffa till den grusade uteplatsen. Jag ska måla den någon av de kommande helgerna. Förra helgen fraktade vi hem det tegel som ska ligga på husets baksida. Det ska vi försöka lägga nästa helg.

Vi har under rivning av panel samlat på oss massor av gamla handsmidda järnspikar som vi tänkt återanvända när vi senare sätter bröstpanel i huset. Vi har hört att man kan göra dem fina och svarta igen genom att först hetta upp dem och sedan lägga dem i linolja. Vi testade detta på några spikar och det funkade...! Men jag tycker att järn är vackert även när det är rostigt.Järnspikar!


Gamla hästskor som vi hittat på vinden.Ett gammalt rostigt handtag som vi hittade på jordgolvet i vedboden för några år sedan. Nu sitter det på dörren till gäststugan.

Sensommarblomning i trädgården..


En detalj av en gammal Karl Johansoffa som vi fått överta av min bror och svägerska. Såsmåningom, när vi flyttat upp sängarna på loftet, tänkte vi ha den i kammaren.


Den här hittade vi på Ica Maxi. Med tofflor i olika storlekar i. Perfekt att ha på väggen i hallen. Det kan ju vara lite kallt på golvet under vinterhalvåret, men nu kan gästerna hålla sig varma om fötterna:)


Jag planterade nyligen lite höstblommor i blomlådan.


Den vita pelargonen trivs på väggen.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Såg nyss inlägget om deras torp - helt fantastiskt vackert !

Oj vad kul med alla järnspikar och annat som du har. Ja visst är det charmigt med sånt.

Kram Kram
Carina

Fredrik Andersson sa...

Järn är ju så vackert, och vilket hantverk det är och vilket liv det kan ge! Har själv varit inne på att ha någon typ av järn-handtag på luckorna jag kommer bygga till köket. Det är bara att börja leta på vinden kanske :)

Dubbelörnen sa...

Det är precis det vi funnit när vi idag rev vårt tak i vardrummet, handsmidda spikar i alla takplankor. Underbart vackra, för att inte tala om tidningsfynden som vi fann... ;)

Kram

Granne med Selma sa...

När jag var i Gällivare så hade familjen där en stor korg i hallen med tofflor till besökare. Det var så himla mysigt. Ska ta och fixa det jag också, inspirerad av dig . Vilken omtanke! Jättefina saker ni hittat och kul att ni tar tillvara gammal handsmidd spik!
Kram

vildängel sa...

Jag måste ta mig i kragen jag med och fixa lite nya fräscha blommor.... Tack för en liten påminnelse om det ;)

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Hihi..vi har en korg med raggsockor och tofflor i stugans hall. Så vi och gästerna kan vara varma om fötterna. Ett par tofflor är i just den modell som du hittat:-)

Järn är snyggt! Måste skaffa lite sånt!

Susanne

Grinden på glänt sa...

Jättefina bilder du visar! Roligt med gästtofflorna. Borde kanske göra likadant hemma hos mig?

Solkatter & dammråttor sa...

Det är så vackert med gammalt rostigt järn.Kul att kunna återanvända de gamla spikarna...det kommer att bli fint,tror jag.
Jag satt just och funderade på hur jag skulle piffa till vår balkong här i stan....den har vi inte gjort nåt alls med i sommar eftersom vi inte varit hemma, så nu skulle det vara på sin plats att piffa till den lite med höstblommor mm.
Ha en skön kväll!Kram!

Guldkant På Livet sa...

Vilken härlig bild på den pellisen på den vackra röda väggen!! Och vackert inlägg överlag om rost, det ÄR verkligen fint!! Häftigt gammalt handtag! Och vilken praktiskt grej för gästtofflor!! Mari.

Sara sa...

Otroligt fina saker! Jag vet att du redan gjort den utmaningen, men du hamnade över min lista med mina fyra favvobloggar! :)

Anonym sa...

Alltid lika fina bilder du visar!

Poppins sa...

Vackra och mysiga detaljer. Gillade ditt handtag på gäststugan jättemycket.
Så omtänksamt om gästerna att ha innetofflor till låns.
kram

Kix sa...

Va kul att hitta hit! Verkar passa mig perfekt nu när vi precis har börjat renovera ett gammalt hus. Det är en 100 år gammal hallandslänga som ska få sig en uppfräshning. Än så länge har vi bara hunnit börja med golv och väggar inomhus så vi har en hel del kvar. I gamla hus verkar det aldrig ta slut, ständigt nya projekt. Men det är otroligt kul och ett helt nytt tänk för mig. Nu ska jag kolla vidare här inne.
Ha en bra dag!

Lantliga drömmar sa...

Gamla järnsaker, som ofta är rostiga, kan vara så otroligt vackra!

Fint också med nyplanterade blommor, de flesta sommarblommor börjar ju vara utblommade nu, så det är ju frächt med lite höstblommor!

Ha en bra kväll!
Kram, Heidi

bagateller.se sa...

Titta ja, lite järnspikar här också!! :)

/Terese

Uppe på vinden sa...

Fina rostiga prylar och härliga blomster - ögonfröjd så här på kvällskvisten! Kram!!

Birgitta sa...

Vad klokt att ni har sparat de fina järnspikarna, de var vackra och handtaget var verkligen en prydnad. Kul när man kan ta till vara sådant.
Prakttiskt och gullig med din toffel-toffel. Tack för ditt fina inlägg på min blogg, det är så kul när man tar sig tid och tänker till och funderar lite. Kram och ha det gott i stugan.

signe sa...

Din bror och svägerska har verkligen ett vackert torp!..Vilka häftiga järnbilder!..soffan ni fick är jättefin!!..vilken smart toffelförvaring och att det dessutom följde med tofflor..tänk va mysigt att komma på besök hos dig och kliva i ett par tofflor...riktigt hemtrevligt! :)

Elaine sa...

Rostiga gamla saker har en massa charm. Jag har en farbror som håller på med järnsmide. Det är ett flott hantverk och jag fick en jättefin ljuslykta i smide till min 40 års dag.

Torpet är bara såååå läckert. Kan inte bli mer sommar........
Klem!

Lallis sa...

Ja, det är fint med järn även när det är rostigt.
Oj, vilka fina bilder det är:)
Kram Lallis

majsan45 sa...

Vilka vackra spikar jag har också några som jag är rädd om.Det som är hangjort är ju så vackert.Lycka till med den fortsatta renoveringen...Ha det gott/Majsan

AnnaA sa...

Skulle bara tala om att Nergårn har flyttats... till http://stuga.wordpress.com/
Tjingeling!

Linneagården sa...

Härliga bilder & vilka spikar...
*kram* /madelene