torsdag 2 augusti 2007

Jobba igen på måndag


Otroligt att stockrosen blommar. Satte den för två år sedan men den tog sig inte. Förra året syntes ingenting, men i år..!


Nu börjar den komma smygande, den där upptidigtpåmorgonen-ångesten! Slut på sovatillsmanvaknar-tiden....
Jag är ingen morgonmänniska men har ett jobb där jag börjar sju på morgnarna (däremot slutar jag lite tidigare på eftermiddagarna). Måste ta det lugnt ett par timmar på morgonen innan jag kommer igång. På kvällen är jag som mest aktiv.
Har nu vant mig vid att gå upp någon gång mellan kl 9 och 11... så vi får se hur det går på måndag....

Det känns som vi vill hinna med så mycket som möjligt innan semestern är slut (trots att vi ju är här varje helg). Flera projekt är på gång; tegelpåläggning på baksidan, målning av vindsrum, badrummet, ny gammal 1700-talsdörr som maken har monterat i köket (den ska också målas för den var alldeles flagig), ytterligare halvsulning av husets baksida, montering av utebelysning, rensning i rabatter och försök till städning av tomten. Dessutom har vi gjort en grusad uteplats. Burkar med linoljefärger i olika kulörer är utspridda lite här och var och just nu känns det allmänt rörigt i och kring huset.
Nyplockade vinbär

Krusbären har jag inte hunnit plocka ännu, men ska skynda mig..!
Ena sidan av en gammal 1700-talsdörr vi fyndade! Vi har beställt en färg vi ska måla den med men får vänta några veckor!


Andra sidan..
Nygrusad uteplats.
Bjälkarna i matsalens tak har målats i pärlgrå färg.
Kantareller har vi ätit en del också. Hade lördagsmys med svamprensning!
Fullmåne över landskapet.
Utebelysningen på plats.
Nej då! Vi ska inte ha illgrönt i badrummet :) Detta är fuktspärren..
Astrid Lindgren verkar trivas och blommar för fullt..
Ha en jättehärlig helg! Återkommer snart!

13 kommentarer:

Poppins sa...

Det blir alltid lite ångest när semestern tar slut och man vet att det fria livet är slut. Men när man väl är tillbaka på jobbet, så går det över (som tur är). Själv har jag en vecka kvar innan min jobbångest börja :)
Roligt att kunna skörda lite. Såg gott ut med vinbären!
Din vita stockros står sig vackert mot det gröna.
Ha det bra nu på dina sista lediga dagar!
kram

Dubbelörnen sa...

Vilka härliga bilder, stämningsfulla. Känner så igen den där ångesten när man ska lämna sitt torp inför skolstart o jobb. Jag är så glad att jag slipper känna söndagsångest, el slut-på-semester-ångest. Vi lever i detta 365 dagar per år! Ett lyckorus fortfarande ;)

T o m tonårssonen trivs, men förutsättningen var nog att han kom in på sitt drömgymnasium. Stormtrivs med skolan o nya kompisarna!

Anonym sa...

Du visar så härliga bilder! Trevlig helg!

Skrotmaja sa...

Herrejösses vad ni arbetar och står i!!! Kul att få se alla bilder! Vilken vacker dörr ni har hittat. Vilken färg blir den? Skall själv måla vår dörr men har inte bestämt mig för nyans ännu...det ligger så långt fram i tiden innan toaprojektet kan dra igång!

Hoppas ni hinner med allt ni vill innan ni avslutar semestern : ) och du, njuuut. Den där bilden med rödvinet och kantarellerna - den såg klok ut, tycker jag!

vildängel sa...

Jag gillar bilderna på dina rosor - de var verkligen vackra.

Skrotmaja sa...

Nu är jag här och beundrar igen : )

Ha en skön helg!

Guldkant På Livet sa...

Astrid Lindgren påminner om min ros, undrar om det är en sån jag har, vacker är den i af.. ja, jag förstår din börja-jobba-ångest, usch så trist, och särskilt nu när det verkar bli sommar på måndag! Men, man är nart inne i det igen och ser fram emot de lediga dagarna i stället... Ni har ju hunnit jättemycket på ert lilla mysiga torp denna sommar!! Uteplatsen blev verkligen fin! Och vilka vackra gamla dörrar! Tjusig stockros, kul att den tog sig!! Och så läckert med den kastrullen full med vinbär!! Ha en fortsatt skön helg, trots att det är de sista semesterdagarna... Mari.

Karin sa...

Inte är det speciellt kul att gå tillbaka till "ekorrhjulet" när man varit ledig och haft hur mycket tid som helst. Vilka fina bjälkar ni har målat. Vi hoppas kunna måla våra snart också, men vi måste göra färdigt utsidan först.
Kram Karin

Signes vind sa...

Vilka somriga bilder du lagt ut och det är bara att njuta de sista dagarna innan vardagen börjar. Själv börjar lite lugnt med två dagars arbete nästa vecka + lite semester. Typiskt att sommarvämen kommer just nu när den inte visat sig på hela semestern :-(

Elinsstuga sa...

Hejsan! Tack för era uppmuntrande ord inför arbetet som börjar igen...
Poppins: Tack! Jo det brukar ge sig när man väl kommit igång igen. Brukar alltid glömma jobbdatorns lösenord efter semestern:)
Dubbelörnen: Låter så underbart att ni fick med er tonårsgrabben. Hoppas att vår minsting om några år kanske vill gå gymnasium på landsorten han med;)
Gammelgård: Tack, tack :D
Skrotmaja: Jo det blir spännande med färgsättning! Vi har beställt en färg som heter veronagrå till dörren.Troligtvis målar vi den i lika nyanser eftersom den har speglar.Jo! Man får verkligen inte glömma att njuta också :)
Guldkant på livet: Jo vi har nog hunnit rätt mycket ändå. Blir kul när vi kommer ut igen. Då brukar vi tänka ungefär; oj! Har vi hunnit allt det här...!
Karin: Jasså ni har också målning av bjälkar i planeringen! Tips! Sätt något runt penseln- det droppar och rinner så in i vassen...! ;)
Signe: Jo det är verkligen typiskt med sommarvärmen som kommer. Egntligen borde man ta ledigt i augusti...

Elaine sa...

Så trevligt att du hälsade på hos mig! Nu ska jag kika in till dig och se på din fina blogg.
Ha en fin första dag på jobbet!
Klem!

Lina på gården sa...

Hej!
Känner mig lite fräck som frågar såhär men...
Skulle du kunna tänka dig att hjälpa mig med att tipsa mig om butiker du känner till där mina KrejsiKards skulle passa?
Har ett inlägg där jag undrar...
Hade blivit SUPERglad om du vill hjälpa mig!
Kram Lina på gården

signe sa...

Vilken vacker stockros, härligt med krusbär, underbar 1700-talsdörr, jättemysig grusad uteplats och mums va gott med kantareller! :)